Christenen uitzetten: doen/niet doen?

Geen categoriejul 01 2011, 9:28
Christenen zijn in de Arabische wereld vaak niet veilig. Uitgeprocedeerde christelijke asielzoekers willen daarom graag naar Canada.

"Canada!" Klap-klap-klap. "Canada!" Op het grasveldje voor de Canadeze ambassade in Den Haag scanderen meer dan honderd Iraniërs, Afghanen en Irakezen de naam van het land waar zij hun hoop op hebben gevestigd.

Het zijn christelijke asielzoekers die in Nederland uitgeprocedeerd zijn en niet terug willen naar de islamitische landen waar ze vandaan komen. Als (bekeerde) christenen vrezen ze daar voor hun leven.

Op het grasveld staat ook de 32-jarige Samir Kader Amin. "Zeven jaar geleden ben ik uit Zuid-Irak naar Nederland gevlucht", zegt hij. "Nu de situatie daar volgens de IND weer veilig genoeg is, mag ik hier niet meer blijven. Maar drie maanden geleden werd ik christen."

Ho, wacht even, jongens! Het is prachtig dat mensen zich bekeren tot het christendom, maar het is onoprecht en onwenselijk dat enkel te doen met het oog op een naderende uitzetting en de mogelijkheden op blijven. Dus christenen uitzetten/niet uitzetten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten