ChristenUnie houdt voet bij stuk: 'We erkennen het homohuwelijk niet'

Geen categorieaug 30 2019, 20:00
Dit is weer typisch zo'n bericht waarvan je weet dat het reuring gaat veroorzaken op social media. De ChristenUnie blijkt toch nog een beetje principes te hebben en dan is het net zo'n principe waar progressief Nederland de nekharen van overeind gaat staan: tegen het homohuwelijk zijn.
Staatssecretaris Paul Blokhuis wilde graag het gesprek aangaan over dit onderwerp maar het partijbestuur heeft daar geen trek in. Enige nuance is daar wel bij nodig. Het is namelijk niet zo dat de ChristenUnie nou zwaar homofoob is.
Zoals ik hun standpunt begrijp is het eigenlijk vrij simpel: God heeft het huwelijk bedoeld als een heilige verbintenis tussen man en vrouw. Daarmee heeft het huwelijk voor de ChristenUnie een heel andere betekenis dan voor het type burger dat even snel (en gratis) op maandag gaat trouwen voor belastingvoordeel.
Voor de ChristenUnie zijn er dus eigenlijk twee soorten huwelijken: de heilige verbintenis tussen man en vrouw zoals God bedoeld heeft, en het huwelijk dat door de staat wordt erkent. Door dit onderscheid wordt dit stukje tekst ook een stuk duidelijker:

"Een poging van een deel van de achterban om homohuwelijken voortaan gelijkwaardig te behandelen, stuitte op het partijcongres op verzet van het bestuur en een meerderheid van de leden."

Voor de ChristenUnie (of in ieder geval voor een groot deel van de achterban) is het simpelweg onmogelijk om een verbintenis tussen twee leden van hetzelfde geslacht óók als heilig te zien. Niet zo gek ook want de Bijbel is daar behóórlijk duidelijk over. De vraag is dan, is het zo erg voor de homogemeenschap dat christelijk Nederland hun verbintenis niet als heilig beschouwt? Is er echt een noodzaak om die twee werelden met elkaar te proberen te verenigen? Volgens mij is het een storm in een glas water.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten