ChristenUnie-terrorismedeskundige: blanke Nederlanders zijn de echte terroristen

Geen categoriejun 17 2011, 13:58
Net als je denkt alles wel te hebben gehad, is daar ‘terrorismedeskundige’ Beatrice de Graaf die aanslagen als een autochtone hobby beschouwt en vindt dat we niet zo bangig moeten doen.
In de VPRO-gids van komende week mag de jonge historicus Beatrice de Graaf met een zweem van wetenschappelijkheid haar linkse opvattingen over het overwegend progressieve VPRO-publiek uitstorten. Het resultaat is, om het zo te zeggen, in- en intriest. In een drie pagina’s tellend verhaal weet de 35-jarige universitair hoofddocent het voor elkaar te krijgen om op schandalige wijze de slachtoffers van diverse aanslagen in Nederland en de wereld te bagatelliseren, de hele moslimwereld als verlicht voorbeeld voor de rest van de wereld te presenteren en het werk van de AIVD als symbolisch gefrummel weg te zetten.
De Graaf noemt de PVV niet met naam en toenaam, maar duidelijk is dat ze de partij geen warm hart toedraagt. Op de vraag of de islam de integratie belemmert, antwoordt ze:

“Volgens mij is dat puur een kwestie van framen. Kijk naar de reacties op de dood van Osama bin Laden. Hoorde jij toen een enorme schreeuw van verontwaardiging in de moslimwereld? Ik niet. Vrijwel iedereen zei: we zijn blij dat hij dood is, want wij staan voor vreedzame omwenteling en democratisering.”

Wel, het kan natuurlijk zijn dat ik het nieuws niet zo goed heb gevolgd. Maar het is toch echt de eerste keer dat ik hoor dat moslims massaal zeggen dat ze voor “vreedzame omwenteling en democratisering” zijn. Google helpt ook niet mee, zelfs niet in het Engels.
Het ernstige is: het is niet de enige leugen die ze in het interview verspreidt. Even verderop stelt ze:

“En nog een andere kanttekening bij de recente aanslagen in Nederland: wie pleegden de twee bloedigste aanslagen in de Nederlandse geschiedenis, met zeven en acht doden? De blanke Nederlandse burgerjongens Tristan van der Vlis en Karst Tates. De dreiging van dat soort geweld, hoewel statistisch gezien hoger, betrekken we echter niet op onszelf. Daarmee kun je zien dat onze angst heel erg cultureel bepaald is.”

Het is toch werkelijk niet te geloven: een historicus die onder meer 800 doden bij het bombardement van Rotterdam bagatelliseert omdat ze graag gezegd wil hebben dat autochtone Nederlanders de echte terroristen zijn. Iets waarvan ze, gezien haar expertisegebied contraterrorisme, ook wel weet dat het gelul is. Zowel Tates als Van der Vlis handelde alleen en was niet ideologisch gemotiveerd. Met de beste wil van de wereld kun je je als samenleving niet wapenen tegen dergelijke idioten.
Moslimextremisten zijn gevaarlijker omdat ze zeer strategisch te werk gaan en wél ideologisch gemotiveerd zijn, maar ons geluk is dat ze beter in de gaten te houden zijn omdat ze in groepen werken. Nu moet ik bekennen: we weten niet hoeveel terroristische aanslagen er in Europa zijn voorkomen door de intensieve monitoring van moslimextremisten. Maar het is wetenschappellijk zeer dubieus broddelwerk om te stellen dat het uitblijven van islamitische aanslagen in Nederland (dat levert dit soort hi-ha-hoe lachten-gieren-brullen-stukjes op) betekent dat er niets aan de hand is. Voor het zelfde geld heeft de AIVD uitmuntend werk geleverd.
Je zou denken dat de VPRO-gids het wel zou vermelden als zo’n deskundoloog een politieke kleur heeft. Interviewer Han Ceelen wijdt er nog niet eens een bijzin aan, dus ze zal wel keurig partijloos zijn. Ehm, nou, nee dus. De Graaf stond op de lijst van de ChristenUnie voor de senaat, wat meteen het moslim-geknuffel en haar vijandige houding ten opzichte van het kabinet verklaart. Het blijft opmerkelijk dat rechtgeaarde christenen zich voor dat soort agitprop laten lenen.
En die arme De Graaf moet wel erg wanhopig zijn over kabinet Rutte I, want samen met GroenLinkser Peter-Paul Verbeek en klimaatalarmist (rechts zal hij dus ook niet zijn) Appy Schuijt kreeg ze van de week een minute of fame om over het kabinetsbeleid te jammeren. Tsja, als je het niet tot in de Eerste Kamer weet te schoppen, dan kun je altijd nog doen alsof je een onafhankelijke criticus bent.
Een typisch gevalletje van “als we er niet om konden lachen, dan zouden we huilen” dus. Kunt u het aan? Kijk dan even naar deze uitzending van RTL Nieuws waarin ze zeer vakkundig een aantal open deuren intrapt. Moet u na het kijken van het fragment alleen niet zeggen dat ik u niet gewaarschuwd heb!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten