Clusterbommen mogen niet van Groenlinks

Geen categoriejul 29 2011, 17:45
Wie kan het wat dit betreft nu oneens zijn met de greenies? Nou, ik eigenlijk.

GroenLinks wil dat het kabinet Nederlandse bedrijven verbiedt te investeren in clustermunitie. Ook moet het kabinet nog eens een goed gesprek voeren met de huisbank van de staat, Royal Bank of Scotland. Dat zegt GroenLinks-Kamerlid Arjan El Fassed vandaag in Sp!ts.


Aanleiding voor de stellingname is een clustermunitieverdrag dat aanstaande maandag rechtsgeldig wordt. In februari besloot Nederland dat er een einde moet komen aan het gebruik van clustermunitie, bommen die veel burgerslachtoffers maken en ook mensen vreselijk kunnen verwonden.

Nu ben ik natuurlijk tegen clustermunitie. Het zijn wrede bommen die vooral tegen de burgerbevolking worden gericht, maar als Groenlinks om een verbod vraagt, is het reden om op te letten. Groenlinksers zijn namelijk tegen alles wat enigszins riekt naar strijd. Oorlog is iets van de middeleeuwen, daar horen wij boven te staan - aldus de Verlichtingsnaïevelingen.
Ik steun Groenlinks in hun oproep om investeren in clustermunitie wettelijk aan te pakken, maak het desnoods illegaal. Maar laten we oppassen de wet niet te misbruiken om het vervaardigen van munitie in zijn algemeenheid tegen te gaan. Dat is de weg naar een gevaarlijk utopia. Oorlog overwinnen we niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten