Schermafdruk 2020 04 06 090302

'Code zwart' dreigt voor ziekenhuizen - Diederik Gommers: 'Eind januari mogelijk beslissen over leven of dood'

Geen categoriedec 30 2020, 21:00
Ziekenhuizen dreigen eind januari in het ergste nachtmerriescenario te belanden, het scenario waarin ziekenhuisartsen gaan beslissen welke patiënten wel of niet gaan worden behandeld. De rampzalige coronamaatregelen treffen de ziekenhuizen nu steeds harder.
Met deze vervelende boodschap kwam Diederik Gommers. We stevenen in Nederland dus af op een situatie waarin artsen gaan moeten gaan bepalen welke patiënten moeten worden behandeld. Een haast onwerkelijke en treurige situatie.

,,We zeggen nu al tegen elkaar dat we keuzes moeten maken en operaties moeten uitstellen, en mensen wel of niet moeten opnemen op de intensive care. Dat gaat nog niet over leven en dood, dat is zeker nog niet code zwart. Maar als het zo doorgaat, verwachten we dat eind januari"

De zorg ligt in Nederland op z'n gat, mede door structureel slecht kabinetsbeleid maar ook door het wispelturige coronabeleid. Helaas plukken we daar nu de vruchten van.
Gommers hoopt erop dat de coronamaatregelen van twee weken geleden alsnog werken, en dat de komende tijd te zien is in alle coronacijfers. Gebeurt dit niet dan wordt 'code zwart' straks een reële situatie.

,,Je moet er niet aan denken dat dat niet gebeurt, zeker met de effecten van kerst en oud en nieuw, en dan nog de gevolgen van de 'Britse variant'. Dan loopt het de spuigaten uit. Die scenario's worden gemaakt, maar dan kunnen we helemaal geen acute zorg meer leveren."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten