Column Jan Roos: de overheid naait de Nederlandse burger maar liefst drie keer als het gaat om integratie

Column Jan Roos: de overheid naait de Nederlandse burger maar liefst drie keer als het gaat om integratie

Jan Roos in zijn woning. Bron: Screenshot VNL video.

Jan Roos is niet te spreken over de houding van de Nederlandse overheid met betrekking tot de integratie van migranten. Terwijl assimilatie het einddoel moet zijn, zijn wegkijken en "symboolpolitieke natte washandjes" het daadwerkelijke beleid. In zijn column beschrijft Jan de drie wijzen waarop de overheid ons 'naait' met de uitvoering van de zogeheten integratie...

De Nederlandse samenleving vindt dat migranten moeten integreren. Dat is ook vrij normaal. Als je ergens komt pas je jezelf aan. Tenminste, dat vinden de mensen met een gezond verstand. Linkse types vinden van oudsher dat nieuwe Nederlanders allesbehalve Nederlands hoeven te worden, want hun cultuur is nou eenmaal veel beter dan de onze of zoiets. Je ziet de krampachtige manier van doen van de PvdA op het moment, die meer de strengere Deense socialistische variant van integreren willen invoeren, maar daar helemaal niet echt achter staan.

Enfin, het leeuwendeel vindt tegenwoordig dat als je hier komt wonen je je gewoon moet aanpassen. Ik ga daar persoonlijk erg ver in. Zowel hier als elders. Dat lui, van voornamelijk rechterzijde van het politieke spectrum, helemaal gillend gek worden als voormalig koningin Beatrix met een hoofddoek op in een moskee in Aman rondloopt snap ik nooit. In die zandbak dragen vrouwen nou eenmaal een doek, zeker in een moskee. Moeten ze helemaal zelf weten, niet mijn ding, maar nou en. Als je daar op bezoek gaat dien je je te gedragen naar de waarden en normen van zo'n land. Dat minister Kaag in Iran zich met een lap op haar hoofd laat vernederen komt niet door dat land, maar doordat mevrouw Kaag daar zo nodig heen gaat. Laat ze lekker links liggen als het je niet bevalt. Doe dat ook bij ons, alstublieft.

Want hetzelfde geldt voor mensen die graag hier willen wonen. Zij moeten zich aan ons aanpassen, zeker niet andersom. Als je de Westerse waarden niet omarmt kan je beter wegblijven. Als je de sharia wil of bijvoorbeeld geen homo's in het straatbeeld blijf lekker waar je nu woont. Maar als je toch besluit naar Nederland te komen dien je te assimileren. Niets meer, niets minder. Je wordt onderdeel van ons of je komt er niet in. Tenminste, dit is hoe de gemiddelde Nederlander naar migranten kijkt. De overheid weet dat natuurlijk, maar wil helemaal niet zo streng zijn. Want straks wordt ze nog beschuldigd van rechts-populisme en dat past niet in hun politiek-correcte straatje. Dus verzinnen ze dunne doekjes voor het bloeden. Symboolpolitieke natte washandjes zodat het lijkt dat ze toch de wil van het volk enigszins serieus nemen.

Zoals de inburgeringstoets. Nu blijkt dat 3000 migranten zo vaak voor deze toets zijn gezakt dat ze niet meer mee hoeven te doen. Alleen heeft dat geen enkel gevolg voor hun verblijfsvergunning. In de inburgeringstoets wordt verwacht dat je Nederlands begrijpt op het niveau van een driejarige snotneus en iets begrijpt van onze samenleving. Dat doen deze types dus niet voldoende, maar zonder consequenties. Nou ja, voor hen. Voor de samenleving natuurlijk des te meer. Wij worden volledig in de maling genomen door de overheid met die toets, want we krijgen ze sowieso erbij. Dat deze lui geen enkele moeite wensen te doen om onderdeel van ons te worden zegt veel over hun toekomst in dit land. Zonder uitzondering zullen ze aan het infuus van het sociale vangnet komen te hangen, allemaal gefinancierd door de mensen die graag willen dat deze meedoen met ons.

Het is om kwaad van te worden. Oh, u bent nog niet kwaad? Nou, de migranten dienen een lening af te sluiten voor deze cursus. Er staan er nog 81.838 uit voor een totaal bedrag van ruim 400 miljoen euro. 8800 ervan zijn reeds kwijtgescholden, wat zo'n 60 miljoen euro is. En maar liefst 98 leningen zijn terugbetaald. Naar die centen kunnen we dus ook nog fluiten. U wordt niet één keer, niet twee keer, maar drie keer genaaid door een overheid die voor u zou moeten werken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties