jan roos

Column Jan Roos: IND die geen criminelen wegstuurt, weggelopen Panhuis-kliniekpatiënt… Ik word hier zo doodziek van!

Geen categoriejun 07 2019, 12:00
In zijn column neemt Jan Roos vandaag de staat van de Nederlandse rechtsstaat onder de loep. En hij is er niet blij mee. Van het Openbaar Ministerie, tot de politie, tbs-klinieken en de IND: overal wordt in dit 'linkse landje' maar wat aangebeund. Jan is het zat.
Ons rechtssysteem ligt volledig op zijn gat. Daders worden als slachtoffers behandeld, en slachtoffers zoeken het maar uit. Zo werd ik aangevallen door een groep agressieve jongeren. Ik verdedigde mijzelf met welgeteld één afwerende beweging, maar het Openbaar Ministerie eiste na aangifte van die doodsbedreiger de hoogste straf voor mishandeling en de rechter was zo vriendelijk die ook te geven. De jongen die zei mij en mijn kinderen te gaan vermoorden heb ik een schadevergoeding moeten betalen.
Maar de ene crimineel is de ander niet. Ben je een criminele vreemdeling, dan is er niets aan de hand. De IND stuurt namelijk helemaal niemand weg, want dat is te veel moeite. Maar als u acht kilometer te hard rijdt ligt de acceptgiro nog geen twee dagen later al op de mat. Probeer je een kinderfeestje te beschermen tegen allerlei extreemlinks gespuis door ze tegen te houden op de snelweg, dan word je opgepakt, veroordeeld en moet je verplicht DNA afstaan. Maar ga je met grote groepen agressieve islamitische buitenlanders een paar demonstranten van Pegida te lijf en val je ook de politie aan, dan kan het OM er opeens geen chocola meer van maken.
Uit Den Dolder, de kliniek waar Michael Panhuis - de moordenaar en verkrachter van Anne Faber - doodleuk in en uit kon wandelen is ook weer een gestoorde gevaarlijke mafkees ontsnapt. Hij kwam niet terug van zijn verlof. Die man die volgens de übersofte baas van de kliniek waarschijnlijk niemand kwaad doet is in werkelijkheid volgens zijn familie levensgevaarlijk.
Het kan allemaal in ons linkse landje. Het volk heeft het allemaal maar te pikken. Ik word hier zo doodziek van. Kunnen alsjeblieft water en brood weer terug? Kunnen we alsjeblieft gevaarlijke gekken uit de maatschappij halen en niet proberen “beter te maken” met praatsessies en resocialisaties in kinderrijke woonwijken? Stop met die maakbare onzin. Wij willen dat tuig niet meer. Opsluiten, en de sleutel weggooien. En waar mogelijk het land uitschoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten