Communisten opgepakt in Winschoten

Geen categorienov 29 2014, 14:00
Linkse activisten houden zich niet aan de regels voor een demonstratie.
Het meest verbazende aan het bericht dat vijf demonstranten zijn opgepakt bij een illegale demonstratie in Winschoten, is niet dát ze zijn opgepakt, maar dat het op z'n minst sympathisanten van het communisme en op z'n ergst keiharde communisten zijn. Ik citeer:

Agenten kwamen met meerdere eenheden af op de demonstratie op het Oldambtplein af en hield volgens RTV Noord vijf betogers aan. Onder hen was ook fractievoorzitter Engel Modderman van de lokale partij Verenigde Communistische Partij (VCP).

Allereerst: demonstreren is een grondrecht. Iedereen heeft het recht om te demonstreren, in principe wanneer en waar ze maar willen. Dat moeten we vooral zo houden. We leven immers niet in Noord-Korea.
Maar... Er gelden natuurlijk wel regels voor demonstraties, bijvoorbeeld om de openbare orde te handhaven en te voorkomen dat demonstranten een gevaar vormen voor het verkeer. Daar is niks mis mee.
De burgemeester van Winschoten stelde voor dat de communistische demonstranten ergens anders zouden gaan staan, op een ander plein in het centrum van de stad. Maar dat wilden ze niet. Tja. Dan word je gearresteerd.
Nogmaals, wat mij het meest verrast, is dat er nog communisten rondlopen in Nederland. Natuurlijk, hier en daar zijn nog een paar oude verenigingen actief waar communisten samen thee komen drinken, maar daar hoor je normaal nooit wat over.
En nu zijn ze ineens in het nieuws. Ach, het zal een stuiptrekking zijn van de laatste communisten die nog in Nederland wonen. Hey, ik heb een idee. Misschien moeten we ze een enkeltje Noord-Korea aanbieden?
Dan kunnen ze met eigen ogen zien hoe verschrikkelijk de gevolgen zijn van het communisme: ontzettende armoede, veel honger, en strafkampen die vergelijkbaar zijn met de concentratiekampen van de nazi's. Blijkbaar vinden ze dat ge-wel-dig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten