Complete chaos bij de GGD! Zijn nu nog dringend op zoek naar honderden vaccinatiemedewerkers

Complete chaos bij de GGD! Zijn nu nog dringend op zoek naar honderden vaccinatiemedewerkers

Vaccinatie stock photo. Via Shutterstock.com, KiattisakCh

Het is werkelijk onvoorstelbaar. Over iets meer dan een week moet het vaccineren beginnen en de GGD's zijn nu nog op zoek naar honderden vaccinatiemedewerkers. Deze mensen hadden we maanden geleden al opgeleid en paraat moeten hebben staan!

We hebben het hier over een vacature met een minimale eis van mbo niveau 3 en een BIG-registratie is niet eens nodig. Naast wat basale functie-eisen gaat het ze eigenlijk voornamelijk om 'prikervaring':

"Moeilijk is het prikken niet", zegt huisarts Job Nievaarts. "Technisch gezien zou mijn dochter van 5 jaar het kunnen."

Een selectie van de meest opvallende mankementen rondom de 'prik-vacatures':

Waarom weet de landelijke GGD niet hoeveel personeel er nodig is? Waarom is er niet al maanden geleden begonnen met een vacaturecampagne, zodat je weet op hoeveel mensen je kunt rekenen en wie er desnoods bijgeschoold moeten worden? Dan had Randstad geen opleidingstraject op touw hoeven zetten en had de GGD dat gewoon zelf kunnen doen. En waarom wordt er niet gewoon één lijn getrokken wat betreft het salaris?

We wisten dat er vaccins aan zaten te komen en we wisten ook dat dit via een prik moest gebeuren. We hebben het hier over mensen die goed een prik moeten kunnen zetten! Hoe moeilijk is het om dát op tijd en fatsoenlijk te regelen?! Mijn god, zeg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties