Coronaverveling slaat weer toe! Agent door 17-jarige vastgepakt en met de dood bedreigd, loopt uit op rellen tegen politie

Coronaverveling slaat weer toe! Agent door 17-jarige vastgepakt en met de dood bedreigd, loopt uit op rellen tegen politie

De politie met getrokken gummiknuppels. Bron: Piqsels (Creative Commons)

De jongeren waren actief ruzie aan het zoeken en de politie wilde in eerste instantie niet eens ingrijpen. Maar toen de twintig à dertig jongeren maar bleven provoceren, escaleerde de boel. De agent die werd bedreigd wist om versterking te roepen en er zijn zelfs politiehonden ingezet.

De jongeren braken daarna op in meerdere groepjes en bleven vervolgens agressie tonen naar de agenten. Toen moest de hele omgeving "met meerdere eenheden worden leeg geveegd". De politie heeft de laatste paar maanden al veel meer van dit soort 'incidenten' meegemaakt, maar wil nog steeds niet erkennen dat het hier om een patroon gaat.

Erg zonde dat de politie zoveel tijd, geld en mankracht kwijt is aan het bestrijden van de coronaverveling onder jongeren. Ze hebben het ook niet makkelijk hè? Zitten ze de hele dag thuis omdat ze geen stages hebben kunnen vinden. En het buurthuis is door corona ook al niet open... Heel vervelend allemaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties