Crisis bij partij van Merkel! Merkels gedrag veroorzaakt enorme leiderschapscrisis bij CDU

Crisis bij partij van Merkel! Merkels gedrag veroorzaakt enorme leiderschapscrisis bij CDU

Angela Merkel op een persconferentie. Bron: Elpisterra / Shutterstock.com.

De AFD kan haar geluk niet op, half Duitsland viel schuimbekkend over elkaar heen toen bleek dat zowel het CDU als de AFD een liberale premierskandidaat hadden gesteund bij de lokale verkiezingen in Thüringen. Merkel sprak schande en verweet de partijvoorzitter van het CDU gebrek aan leiderschap. Merkel toont haar tanden, maar het zorgt alleen maar voor een interne crisis!

Annegret Kramp-Karrenbauer, ook wel AKK genoemd, had de opvolger moeten zijn van Merkel. Maar dit gaat dus mooi niet door, zojuist heeft ze bekend gemaakt dat ze haar functie gaat neerleggen. Ze is niet langer kandidaat voor het bondskanselierschap en ook haar huidige functie als partijvoorzitter zal ze neerleggen.

Hiermee lijkt een strijd tussen Merkel en AKK te zijn afgelopen. AKK werd binnen CDU-kringen gezien als de opvolgster van Merkel, maar na de premiers-stunt in Thüringen liggen de verhoudingen helemaal anders.

De machtsstrijd die nu woekert binnen de partij van Merkel is enorm ongunstig voor de positie van Duitsland als 'gids van Europa'. In Duitsland zelf zal de AFD alleen maar profiteren, voor het buitenland zal dit betekenen dat Duitsland te wispelturig is. Wat betekent dat ze liever een ander gidsland hebben. Een positie waar Frankrijk maar al te graag naar graait.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Angela Merkel CDU AfD

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties