Crisis binnen de SGP? Twee bestuurders zijn inmiddels opgestapt!

Geen categorienov 12 2019, 20:55
Het stormt binnen het christelijke vroomschap van de SGP, eerder vandaag stapten twee man uit het hoofdbestuur van de partij. Normaliter blijven 'ruzies' binnen de SGP binnenshuis maar ditmaal lukt dat niet. Zaterdag stapte de partijvoorzitter Peter Zevenberg al af, hoeveel meer zullen er opstappen?
Op de sociale media kanalen van de partij blijft het opvallend stil, er is nog geen melding gemaakt over het vertrek van de voorzitter en de vandaag opgestapte bestuursleden. Eerder dit jaar kwam de SGP ook al negatief in het nieuws omdat de SGP-stichting die reizen organiseerde nogal intimiderende bestuursleden zou hebben.
Zevenberg is opgestapt vanwege een omstreden kwestie rondom het wachtgeld. De zojuist opgestapte bestuursleden zou een andere kwestie zijn. Het bestuur geeft aan dat beide kwesties los van elkaar staan en dat dit een unicum is in de partijgeschiedenis.
Steeds vaker krijgen we te horen dat het intern rommelt bij de christenbroeders. Veel leden geven aan dat de partij moet vernieuwen, het huidige systeem van de partij is simpelweg te verouderd. Dat er nu weer bestuurders zijn opgestapt geeft mogelijkheden voor een vernieuwing binnen de partij. De meeste bestuurders van de SGP zitten er namelijk al enkele decennia.
Normaliter heeft de SGP een zeer rustig imago, dit jaar lijkt echter een dieptepunt te zijn. Het is onrustig binnen de partij, we zullen zien het zich zal ontwikkelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten