Cruijff: Van Gaal en ik doen er niet toe

Geen categorienov 17 2011, 18:00
Het gaat om Ajax.
Dat zegt Johan Cruijff, het RvC lid dat gisteren zo behendig buitenspel werd gezet door het tandem Edgar Davids en Louis van Gaal.

Het gaat niet om een strijd tussen Cruijff en Van Gaal', zegt Cruijff tegen het AD. 'Het gaat om Ajax, en de club maken ze op deze manier kapot.'

Het besluit van de overige leden van de Raad van Commissarissen overviel Cruijff gisteren volledig. 'Vorige week nog heb ik drie uur met Ten Have gesproken om een conflict tussen ons proberen op te lossen. Daarna hebben we nog een lange vergadering met de rest gehad. Niemand heeft toen ook maar iets over de contacten met Van Gaal gezegd.'

Dit is natuurlijk op een afgrijselijke, onbeschofte wijze afgehandeld. Als de rest van de RvC Van Gaal zo graag wilde aanstellen had men open kaart moeten spelen met Cruijff. Die had het dan kunnen blokkeren of, als hij daar niet toe in staat was geweest, kunnen zeggen dat hij er dan mee ophield (of het besluit van de meerderheid natuurlijk accepteren, maar dat lijkt me niet echt een serieuze optie).
Cruijff is niet zomaar een Ajacied: we hebben het hier over de beste speler die Ajax ooit gehad heeft - en ook nog eens een man die als trainer mooie prijzen heeft gewonnen (met FC Barcelona). Die behandel je met respect. Punt, einde verhaal.
En nu? Nu is het of Cruijff eruit of Van Gaal eruit:

De tweedeling tussen Cruijffianen en Van Gaalianen lijkt alleen opgelost te kunnen worden door de ledenraad en de aandeelhouders. Zij kunnen de RvC onder leiding van Ten Have steunen óf hun vertrouwen opzeggen. Zolang één van de twee niet is gebeurd, blijft de toekomst van veel Ajacieden onzeker. Een samenwerking tussen aartsrivalen Van Gaal en Cruijff is, zo werd vandaag nog maar eens bevestigd, onmogelijk.

Kortom: er komt nog lang geen einde aan de interne oorlog bij Ajax. Sterker nog, die wordt de komende weken alleen maar smeriger en harder.
Afbeelding: Photobucket.com.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten