Cryptografische Thierry Baudet (FVD) over de Ramadan: "ongelofelijk zulke teksten"

Cryptografische Thierry Baudet (FVD) over de Ramadan: "ongelofelijk zulke teksten"

Een uitzending van de serie Tegenlicht onder de mantel van de VPRO kan op reacties van Thierry Baudet (FVD) rekenen. De jonge partijleider lijkt zich te verbazen over de inhoud van een programma waarin men de islamitische ramadan in beeld brengt. De FVD-voorman is echter bijzonder cryptografisch: "ongelofelijk zulke teksten".

Maar wat hij precies bedoelt weten we niet. Een islamitische voorbijganger veronderstelde dat het een haatbericht betrof en triggerde keihard.

Ongelofelijk toch, dit soort teksten. https://t.co/cu17939145

Binnen de islam houdt men zich de vastenmaand. Een maand van bezinning en dat noemt men dan de ramadan. Daarna gaat het dak eraf en mag men zich de buik bol eten tijdens het Suikerfeest.

Als kind had ik altijd de associatie 'rammel dan' met deze islamitische feestmaand. Rammel in je maag uiteraard van de honger Maar na het rammelen komt het Suikerfeest en dan is alles wederom koek en ei. Maar of het koek en ei is tussen Önder Kaya en Thierry Baudet naar aanleiding van de crypto-tweet weten we niet. Kijk maar eens hieronder:

Kaya kennen we onder meer van een gesprek op Café Weltschmerz waarin hij de Nederlandse overheid onder vuur neemt. En tevens een man die min of meer fan is van de Turkse president Erdogan. Waarover hij eerder al artikelen scheef zoals 'Erdogan redder van Nederland'.

Los gaat hij ook op Thierry Baudet. Maar de interpretaties zijn wel breed. Zo reageert hij op Baudet met 'jaloers zijn op...' Maar iedereen die de bovenstaande Tweet van Baudet bekijkt weet natuurlijk dat niemand eigenlijk weet wat Baudet wil zeggen. Het kan kritiek zijn, maar tegelijkertijd ook een lofzang. Het is maar net wat je er in wilt zien.

En dat is waarschijnlijk precies de reden waarom Baudet deze taalkundige formulering doet: iedereen kan er wat van vinden, maar niemand kan het echt duiden. Hoe zou Baudet eigenlijk over feesten als de Ramadan denken? Of verbaasde hij zich enkel over de teksten in het programma? Cryptografisch hoor!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Thierry Baudet Ramadan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties