Culturele verrijking op Koningsdag: Stelletjes mishandelen!

Geen categoriemei 01 2018, 16:00
Een stel dat op Koningsdag rond 23:30 te Amsterdam op het Singel liep en een woordenwisseling kreeg met een groep jongens, moest het bekopen met gekneusde ribben, missende voortanden en een hersenschudding. Zo meldt het Parool.
Waar links deze jongens 'Nederlands' en een 'culturele verrijking' noemt, omschrijft een bekende van de slachtoffers ze wel gewoon als Noord-Afrikaans. De politie stelt vanzelfsprekend een onderzoek in en bevestigt dat er aangifte is gedaan. Mocht het u nou toevallig overkomen dat u iemand met een Noord-Afrikaans uiterlijk in of rondom Amsterdam ziet, meldt het dan!
[embed]https://twitter.com/julianpater/status/990242262415224834[/embed]
Op Twitter breekt een soort klopjacht uit op basis van bovenstaande foto's. Zo zijn er al mensen die advies gaven om camerabeelden op te vragen langs die route en trekken ze het kenteken na. Dit gebeurt natuurlijk vooral omdat de verwachting is dat de politie er weinig mee gaat doen.
Tsja, met voldoende buurthuizen en baanperspectief was dit natuurlijk nooit gebeurd en deden deze jongens waarschijnlijk gewoon mee met wc-pot werpen of konden we nu hun wetenschapsprojectje aanschouwen. Helaas, door te weinig kansen hebben ze zich maar op andere wijze moeten vermaken. Op AT5 valt te lezen hoe het stel weg wist te komen en de jongens ze achterna zijn blijven gaan, opzoek naar een tweede confrontatie. Hoeveel uur taakstraf schat u dat ze zullen krijgen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten