D66, VVD en SP hebben het gezellig in Amsterdam

Geen categoriejun 03 2014, 12:45
Zonder de PvdA is Amsterdam best een leuke stad.
Amsterdam is een van de laatste gemeenten waar nog geen college is gevormd. Dat komt onder andere vanwege de weigering van GroenLinks om met D66 en VVD in zee te gaan. Rutger Groot Wassink van GroenLinks wil per se met verliezer PvdA om tafel. Daarom staat GroenLinks in Amsterdam nu langs de zijlijn. Net als de PvdA.
Gisteren was er goed nieuws uit de onderhandelingskamer: D66, VVD en SP spreken van een 'prima sfeer' bij de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in PvdA-city Amsterdam:

De onderhandelingen over een nieuwe coalitie duren nog wel even voort. Volgens D66-leider Jan Paternotte is er afgelopen weekend ook gesproken en is sprake van een 'prima sfeer'. Wanneer de partijen eruit zijn, valt nog niet te voorspellen.

Dat gaat nog weken duren, als het geen maanden worden. Het kan nog alle kanten op. Het ging eerder al mis tussen D66, VVD en GroenLinks en de PvdA, die al sinds de oprichting van de partij de baas is in Amsterdam, laat zich niet zomaar van de troon stoten. DDS-hoofdredacteur Joshua Livestro reageerde gisteren een tikje cynisch ("snel, verberg je portemonnee!") op het nieuws van de onderhandelingen:
Ik snap het cynisme van Livestro wel. Ik bedoel, D66, VVD en SP zijn geen haar beter dan de PvdA als het gaat om het verhogen van de belastingen en het uitknijpen van ondernemers. De VVD in Amsterdam is linkser dan de PvdA in Den Haag. Amsterdam is een linkse stad, daar kunnen we weinig aan doen. De inwoners willen nu eenmaal graag hoge belastingen, hoge parkeertarieven en veel bemoeienis van de gemeente met ondernemers die een reclamebordje teveel op de stoep zetten.
Het enige waar de inwoners van Amsterdam geen zin meer in hebben, zijn de regenten van de PvdA. De PvdA hebben ze voor de tweede maal op rij bij de gemeenteraadsverkiezingen afgestraft. De PvdA is voor het eerst niet meer de grootste partij van Amsterdam. Hoewel ieder ander PvdA-vrij college net zo goed links zal zijn, is zo'n bestuur hoe dan ook beter dan een college met de PvdA erin. De Amsterdammer wil niet meer geregeerd worden door de PvdA. Dat moeten we niet vergeten. Daarom wens ik D66, VVD en SP alle succes van de wereld toe de komende tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten