D66 zegt nee tegen links blok

Geen categorienov 06 2010, 18:45
Och kijk eens, de eerste scheurtjes in het nog niet eens gevormde linkse blok zijn al zichtbaar. D66 laat weten dat het absoluut niet van plan is vriendjes te worden met de Socialistische Partij van Emile Roemer:

D66 is het alternatief voor het kluitjesvoetbal op de flanken. Dat zei Alexander Pechtold tijdens het D66-partijcongres dat vandaag in het Haagse congrescentrum World Forum plaatsvond.

Het is werkelijk hilarisch dat de man die D66 qua ideologie de vernieling in geholpen heeft zegt niet links te zijn. D66 is onder zijn leiding linkser dan ooit tevoren.

Pechtold heeft al eerder aangegeven dat hij zich niet senang voelt bij het etiket 'links' dat nog wel eens op zijn partij wordt geplakt. Zaterdag claimde hij 'het politieke centrum'. "Het progressieve midden, waar D66 eenzaam is na de vlucht van Cohen richting Roemer en de onomkeerbare vrijage van Verhagen en Rutte met Wilders", zo sprak Pechtold.

En zo spreekt slick Willy zichzelf alweer meteen tegen. Het centrum is niet "progressief", meneer Pechtold. "Progressivisme" is synoniem voor "links"; het idee van de maakbare samenleving. Alleen leden van de linkse 'intellectuele' elite denken dat het centrum (en dus zijzelf) progressief is; dat vinden ze wel zo prettig omdat dit betekent dat zij zowel centristisch als progressief zijn, en dat klinkt heerlijk genuanceerd en intellectueel enzo.
Pechtold mag dan draaien alsof het een lieve lust is, maar D66 is links. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten