D66'er lijdt aan hoogmoedswaanzin en richt zich tot Donald Trump: stop de jacht op olifanten!

Geen categoriemrt 08 2018, 17:00
Het is altijd grappig als men denkt dat ze het middelpunt van de wereld is en dan omhoog roepen naar de machtigen der aarde. Zo heeft een D66'er zich gericht tot Donald Trump om hem te vragen of hij de olifantenjacht wil stoppen. Hij zal vast luisteren. Aan de andere kant, 'nee' heb je en 'ja' kan je krijgen. Dus daarom heeft onder andere D66'er Gerben Jan Gerbrandy zijn handtekening onder een brief naar Trump gezet.

Gerbrandy vindt dat letterlijk dodelijk voor het toch al sterk uitdunnende olifantenbestand. ,,Stropen mag in Zimbabwe niet, gecontroleerd jagen om trofeeën te bemachtigen wel. Voorstanders zeggen dat ze daarmee geld binnenkrijgen voor wildbeheer. Het klopt dat kleine groepjes rijke mensen enorme bedragen op tafel leggen voor een jachtvergunning, maar in de praktijk gaat er maar heel weinig van de opbrengst naar wildbeheer. En vervolgens komt er dus ivoor op de markt waarvan je niet weet of het afkomstig is van stroperij of van trofeeënjacht”, aldus de Europarlementariër vanuit een campagnebus in Nederland.

Gaat dit effect hebben? Waarschijnlijk niet, want Trump heeft sowieso niet echt een hoge pet op van Europeanen. Tenminste, dat lijkt zo op de manier hoe hij doet. Elke vorm van moralistisch-vinger-wijzen vanuit de Europese Unie naar de VS zal meer kwaad dan goed doen. Sowieso kunnen Europeanen dat als de beste natuurlijk, terwijl ze zichzelf gelijktijdig in de vingers snijden. Donald Trump zal waarschijnlijk lachen als hij de brief krijgt en een seconde na het lezen van de brief zal die het weggooien, mark my words.
https://www.youtube.com/watch?v=-BIEF1z4qQ8
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten