Daar gaan we weer: eerste ziekenhuizen spreiden patiënten vanwege coronadrukte

Daar gaan we weer: eerste ziekenhuizen spreiden patiënten vanwege coronadrukte

Een tegen corona vechtende arts zit bij de pakken neer. Bron: Shutterstock.

Het aantal coronapatiënten neemt weer rap toe in Nederland, in sommige regio's zijn ze al patiënten aan het spreiden om de drukte tegen te gaan. De afgelopen maanden was dit niet nodig, maar de tweede piek nadert en de drukte op de ziekenhuisafdelingen neemt toe.

Allemaal leuk en aardig die 'vrijheidsdemonstraties' afgelopen maanden, maar de realiteit blijft nog steeds dat we te kampen hebben met een pandemie en voorlopig zijn we nog niet 'veilig'. De tweede piek nadert, en ziekenhuizen merken al dat het steeds drukker wordt.

Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg, komt met dit vervelende nieuws vandaag. Sommige ziekenhuizen hebben het nu al te druk, waardoor zij aan spreiding van patiënten moeten doen. Dit gebeurde voor het laatst enkele maanden geleden.

Op dit moment liggen er zo'n 700 patiënten op de IC, 54 hiervan zijn coronapatiënten. Het aantal opgenomen patiënten neemt de afgelopen dagen fors toe. In totaal liggen er 245 corona gerelateerde patiënten in het ziekenhuis en dit cijfer zal de komende dagen alleen maar toenemen.

Veel experts denken dat de echte tweede piek wat betreft IC-opname pas gaat beginnen wanneer de herfst aantreedt, wanneer dat moment zich aandoet is het afwachten tot de IC's weer vol lopen. Laten we hopen dat we geen herhaling van maart/april zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer