Daar gaan we weer! NEC-spandoek geweigerd want woord 'zwart' mogelijk aanstootgevend

Daar gaan we weer! NEC-spandoek geweigerd want woord 'zwart' mogelijk aanstootgevend

Je leest de titel van dit nieuwsbericht en denkt bij jezelf: 'is dit De Speld?' Had zo gekund, maar niet in 2019. Als er ergens mogelijk iemand moet huilen om het woord 'zwart', dan zetten we alles op alles om die traantjes binnenboord te houden! Een oud NEC-spandoek is geen uitzondering.

Dit is wat je krijgt met dat overdreven willen deugen, achter iedere grasspriet een racist te zien en alles en iedereen maar als slachtoffer en dader te willen beschouwen. Vrijdagavond werd een NEC-spandoek geweigerd. Waarom? Vanwege deze zin:

‘zwart is de mysterie en de kracht van de magie’

Het zinnetje is onderdeel van een tekst die al jaren door de speakers galmt bij thuiswedstrijden. Daar kraaide nooit een haan naar, want er is ook niks om over te kraaien, kijk maar naar de hele tekst:

‘Rood is de kleur van de passie en de hartstocht; Zwart is de mysterie en de kracht van de magie; Groen is de hoop en de kleur van jong nieuw leven. En NEC heeft ze alle drie’

Één of andere turbodeuger zag 'zwart' staan en drukte op alarm. Want ja, wat nou als er ergens een Nederlander-met-migratie-achtergrond dat woord ziet en denkt dat men hem daar niet wil hebben? Dat kon diegene waarschijnlijk niet over z'n hart verkrijgen en deugde daarom maar vast uit voorzorg. Knap staaltje heldenwerk hoor!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
voetbal Racisme Deugen Zwart NEC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties