Daar gaan we weer! NEC-spandoek geweigerd want woord 'zwart' mogelijk aanstootgevend

Geen categorienov 24 2019, 18:00
Je leest de titel van dit nieuwsbericht en denkt bij jezelf: 'is dit De Speld?' Had zo gekund, maar niet in 2019. Als er ergens mogelijk iemand moet huilen om het woord 'zwart', dan zetten we alles op alles om die traantjes binnenboord te houden! Een oud NEC-spandoek is geen uitzondering.
Dit is wat je krijgt met dat overdreven willen deugen, achter iedere grasspriet een racist te zien en alles en iedereen maar als slachtoffer en dader te willen beschouwen. Vrijdagavond werd een NEC-spandoek geweigerd. Waarom? Vanwege deze zin:

‘zwart is de mysterie en de kracht van de magie’

Het zinnetje is onderdeel van een tekst die al jaren door de speakers galmt bij thuiswedstrijden. Daar kraaide nooit een haan naar, want er is ook niks om over te kraaien, kijk maar naar de hele tekst:

‘Rood is de kleur van de passie en de hartstocht; Zwart is de mysterie en de kracht van de magie; Groen is de hoop en de kleur van jong nieuw leven. En NEC heeft ze alle drie’

Één of andere turbodeuger zag 'zwart' staan en drukte op alarm. Want ja, wat nou als er ergens een Nederlander-met-migratie-achtergrond dat woord ziet en denkt dat men hem daar niet wil hebben? Dat kon diegene waarschijnlijk niet over z'n hart verkrijgen en deugde daarom maar vast uit voorzorg. Knap staaltje heldenwerk hoor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten