BREKEND: PVV-lijsttrekker Rotterdam dag na aanstelling al uit partij gesmeten

BREKEND: PVV-lijsttrekker Rotterdam dag na aanstelling al uit partij gesmeten

De kersverse lijsttrekker van de PVV in Rotterdam, Géza Hegedüs, mag die titel alweer inleveren nadat zeer pijnlijke informatie over hem naarbuiten is gekomen.

Eerder dit jaar stelde de PVV zich als doel bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar in minstens 60 verschillende gemeenten mee te gaan doen. Inmiddels is al duidelijk geworden dat dat niet gaat lukken, en dat heeft vrijwel overal dezelfde reden: de PVV heeft grote moeite met het vinden van goede, capabele mensen die voor die partij op het stembiljet willen staan komend voorjaar.

Niet zo gek dus dat Wilders gisteren bij de presentatie van zijn team in Rotterdam kwam opdraven met een lijst aan onbekenden: de totaal politiek onervaren Géza Hegedüs werd geheel onverwacht als lijsttrekker gepresenteerd, met op de achtergrond de as-Salammoskee op Rotterdam-Zuid, plus een spreekkoor aan DENK-bobo's die even kwamen demonstreren tegen de komst van de PVV naar Rotterdam.

Maar al dat is alweer geschiedenis, aangezien de partij vandaag al een persbericht uit deed gaan dat Hegedüs met directe ingang géén lijsttrekker meer is:

Tot onze grote spijt hebben wij kennisgenomen van nieuwe, ons niet bekende, informatie rondom lijsttrekker Géza Hegedüs. Deze informatie is onaanvaardbaar en past niet bij een PVV-politicus. Betrokkene is per direct van de lijst verwijderd..

Wilders: ‘’Ik betreur dit zeer, als we dit hadden geweten dan was de heer Hegedüs nooit op de lijst gezet. Volgende week maakt de PVV de nieuwe lijsttrekker bekend.‘’

Wat met "nieuwe, ons niet bekende informatie" wordt bedoeld, wordt in het bericht niet vermeld. Eerder vandaag meldde het AD echter al dat Hegedüs nogal omstreden figuren bleek te steunen, in de vorm van een felicitatiegroet aan David Irving: "Happy birthday and many more healthy and productive years! You really have my respect!" schreef hij hem. Een kort "gefeliciteerd" is één ding, maar dit bericht spreekt overduidelijk uit dat meneer aardig wat respect heeft voor Irving.

En ja, dat is problematisch, aangezien deze Britse schrijver een keiharde Holocaustontkenner is. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van een Oostenrijkse rechtbank, die Irving daarvoor in 2006 veroordeelde tot een gevangenisstraf. Niet bepaald een type waarvoor je veel respect op zou moeten brengen dus: integendeel.

De PVV doet er dan ook goed aan om Hegedüs - waarschijnlijk om bovenstaande - per direct te royeren. Maar helaas komt dat allemaal te laat, aangezien deze partij van Wilders het voor de zoveelste keer heeft klaargespeeld zich te associëren met zo'n type. Je vraagt je af waarom dit soort informatie altijd pas achteraf opduikt, en men nooit moeite lijkt te doen om eerst eens goed te controleren wie er zoal in huis wordt gehaald. Dat is desastreus voor de PVV-kansen in Rotterdam, maar ook voor de naam van de landelijke partij. Een uiterst pijnlijke blunder van jewelste.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties