Daar gaat het toezicht! Illegale prostitutie steeds vaker in woning of Airbnb

Daar gaat het toezicht! Illegale prostitutie steeds vaker in woning of Airbnb

Red Light District. Via Shutterstock.com, door Gideon Ikigai

Nederland is rijp voor meer smerige criminaliteit. Met diensten als Airbnb is het ontzettend makkelijk geworden om prostitutie aan het zicht van de politie te onttrekken. Geen Wallen waar je perse naartoe moet. En je hoeft ook niet opzoek naar een louche heroïnehoertje ergens achter in een steegje, alleen om maar niet gepakt te worden door de politie. Tegenwoordig kan dat gewoon bij mensen thuis!

Het is nog niet zo ver dat de criminele onderwereld een Tinder-app-voor-hoeren heeft ontwikkeld, maar het komt wel in de buurt. Kennelijk is het namelijk weer lucratief om Oostblokmeiden deze kant op te lokken met een leuk baantje, om ze vervolgens via Airbnb te laten misbruiken door vunzige lui met volle portemonnees.

En zie dat maar eens te pakken te krijgen. Iemand die een paar dagen z'n huis verhuurt als seksplek en daarna weer even 'dichtgaat'. Je hebt maar een paar van dat soort lui nodig die hun huis even aanbieden (en geld ontvangen). Vervolgens verkas je de hele operatie en verdwijn je weer uit het zicht. En ik vraag me ook af of er echt een degelijke oplossing voor te vinden is, zonder meteen over te gaan op paardenmiddelen als het controleren van iedere Airbnb...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
prostitutie Wallen seks Airbnb

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties