Sylvana juicht: Ook Sint nu persona non grata bij Jumbo

Geen categoriesep 30 2016, 16:00
Dacht je dat het vergallen van misschien wel het mooiste kinderfeest ter wereld inmiddels wel voorbij was? Think again, want Nederlandse winkels gaan vrolijk verder met het afbreken van deze traditie.
Vanochtend werden we al opgeschrikt door een tenenkrommend vodje van de Kinderombudsman, waarin gesteld werd dat Zwarte Piet gevoelens van discriminatie bij kinderen teweeg brengt. Dat geen enkel kind - of volwassene - ook maar nadacht over een link tussen Piet en de slavernij voordat deze nutteloze discussie uitbrak, vergeten zij daarbij maar al te graag. Nee, Sylvana en aanhang hebben er geen enkele moeite mee om iedere andersdenkende een racist te noemen, maar het blij maken van kinderen is natuurlijk uit den boze.
Helaas is het wel iets wat speelt in onze samenleving, en dat is ook in de supermarktwereld niet onopgemerkt gebleven. Supermarktketen Jumbo is echter wel het levende bewijs dat sommige bedrijven echt alles doen om niet één klant mis te lopen. Waar Zwarte Piet de afgelopen jaren al langzaam verdween uit het winkellandschap, moet nu zelfs Sinterklaas bij de Jumbo ruim baan maken voor 'neutralere' verwijzingen naar dat feest op 5 december. Cadeautjes en snoep worden in plaats daarvan afgebeeld, maar die komen kennelijk uit de lucht vallen, want Sint en Piet zijn in geen velden of wegen meer te bekennen. Met het uithollen van dit feest verwordt het eigenlijk tot een tweede Kerstfeest, wat ook al jaren enkel nog commercie zonder enige traditie is. Ja, over enkele jaren leren kinderen waarschijnlijk dat Sint- en Kerstcadeautjes pootjes hebben, want de figuren waar het ooit allemaal mee begonnen is, mogen niet eens meer genoemd worden.
Dit is misschien wel de meest walgelijke zin die ik hier ooit heb moeten publiceren, maar ik vrees dat we er niet meer onderuit kunnen: Sylvana en andere Zwarte Piethaters hebben deze slag gewonnen en Nederland voor altijd op een negatieve manier veranderd. Want, hoe deze zinloze discussie ook uiteindelijk zal worden opgelost: het Sinterklaasfeest zal nooit meer hetzelfde zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten