KevinKreuger

DDS-exclusief! FVD Amsterdam pakt belachelijk plan aan om nog meer internationale studenten te huisvesten

Geen categorienov 05 2019, 18:00
De organisatie IAmsterdam kwam wel met een heel opmerkelijke promotie: er moeten nog meer internationale studenten naar Amsterdam komen. De organisatie is een reclamecampagne gestart om internationale studenten te trekken, dit terwijl iedereen weet dat Amsterdam een extreem hoge woningnood/kamernood heeft. Het doorgeslagen kosmopolitisme van sommige clubs in Amsterdam neemt haast ziekelijke vormen aan. FVD Amsterdam - in de persoon van Kevin Kreuger - was zo vriendelijk te reageren op deze reclamecampagne van IAmsterdam.
https://twitter.com/Iamsterdam/status/1191272122527690752?ref_src=twsrc%5Etfw
De SP gaat hierover ook vragen stellen in de raad. Want hoe is het mogelijk dat een organisatie als IAmsterdam niet doorheeft dat Nederlandse studenten zelf niet tot nauwelijks een woning kunnen vinden in de omgeving, maar internationale studenten aantrekken op de één of andere manier een goed idee zou zijn.
Op de vraag of Forum een eventuele motie van de SP zou gaan steunen antwoordde Kreuger instemmend. Toch snapt hij het enigszins wel dat bedrijven zo graag internationale studenten willen trekken, het is namelijk een uitstekend verdienmodel. Toch is dit absoluut niet in het belang van Amsterdam, want Amsterdam moet beschikbaar blijven Nederlandse studenten. Aan die continue drang naar internationalisering moet maar eens een eind komen.
Naast dat de woningnood door dit soort beleid en promotie alleen maar groter wordt, komt er ook nog een ander probleem bij kijken. Kreuger geeft aan dat de internationalisering tegelijkertijd de verloedering van het academisch onderwijs vergroot. Studies passen zich continu aan om steeds meer internationale studenten binnen te krijgen. Oog houden voor de kwaliteit van het onderwijs? Ho maar...
Het is goed om te zien dat Forum de SP ondersteunt in het verzoek om de promotie te staken. Want laten we wel wezen, het is natuurlijk van de zotte dat men voor internationalisering gaat pleiten terwijl Nederlandse studenten niet eens een kamer kunnen vinden in de omgeving van Amsterdam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten