DDS-I virtueel op 77 zetels

Geen categoriesep 19 2010, 12:45
Het gaat langzamerhand de goede kant op voor DDS-I. Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond zou de minderheidscoalitie VVD-CDA, met gedoogsteun van de PVV, op 77 zetels kunnen rekenen als de verkiezingen vandaag gehouden werden.
Het CDA boekt één zetel winst ten opzichte van vorige week. De christendemocraten staan nu weer op 15, in plaats van 14 zetels. Dat is natuurlijk nog altijd niet om naar huis te schrijven, maar je kan ervan uitgaan dat ze het dieptepunt vorige week bereikten en dat ze vanaf nu - wellicht langzaam, maar vooral zeker - weer zullen opklimmen.
Ook de VVD gaat er een zetel op vooruit. Mark Rutte en de zijnen komen nu uit op 29 zetels. Met andere woorden, de liberalen komen binnenkort gewoon weer uit op 30 zetels. Mooi, mooi!
Alleen de PVV gaat er deze maand wat op achteruit. Dat zal Wilders wellicht jammer vinden, maar ach, DDS-I boekt als geheel toch nog altijd 1 zetel winst. Als we de SGP erbij betrekken zou deze coalitie nu op 79 uitkomen: 80 seats, here we come!
Het mooiste is nog wel dat de PvdA op 23 zetels blijft staan. De kiezer - zelfs de linkse kiezer - heeft het dus definitief gehad met Job Cohen en de zijnen. Misschien is dat nog wel beter nieuws dan de virtuele winst van DDS-I.
Overigens is het prettig om te zien dat De Hond het actievoeren voor zijn eigen partij (de PvdA) even achterwege lijkt te laten. Blijkbaar beseft hij ook dat zijn credibiliteit nogal in het geding komt als hij rechts te openlijk schade probeert te berokkenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten