De 5 beste boeken van 2017 om je leven naar een nieuw niveau te tillen

Geen categoriedec 25 2017, 19:30
Als 2017 geen goed jaar voor je was heb ik goed nieuws: met deze boeken kun je van 2018 wél een succes maken. Met "succes" bedoel ik niet -- of niet slechts -- qua carriere en werk, maar qua persoonlijk geluk, gezinsleven, en je (geestelijke en lichamelijke) gezondheid.
En als 2017 wél een goed jaar voor je was kunnen deze boeken je helpen om 2018 nóg beter en succesvoller te maken.
5. "The 5 Second Rule: Transform your Life, Work, and Confidence with Everyday Courage"
Dit boek is geschreven door Mel Robbins, een bekende columniste, commentator en auteur in Amerika. Ze legt erin uit hoe ze haar leven -- haar huwelijk stond op springen, zij en haar man waren bankroet -- helemaal wist te veranderen. De manier waarop is krachtig... maar simpel.
4. "Discipline Equals Freedom: Field Manual"
De auteur van dit boek is Jocko Willink. Jocko is een ongelooflijke man: hij is begonnen als Navy Seal. Toen werd hij de leider van zijn team en uiteindelijk instructeur. Van de Navy Seals dus. Een paar jaar geleden ging Jocko met 'pensioen' van de Seals en richtte hij zijn eigen consultant-bureau op. Dat bureau is ongelooflijk succesvol omdat hij zijn oorlogservaring gebruikt in het zakelijke leven. Want ja, legt Willink uit, de strijders mentaliteit is niet alleen effectief in tijden van oorlog, maar ook in je privéleven en je werk.
In Discipline Equals Freedom -- wat het vervolg is op Extreme Ownership -- focust Jocko
zich op de voordelen van discipline. Bijzonder leeswaardig, zéker voor mensen die (soms) moeite hebben met discipline, waaronder ondergetekende.
3. High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way
Brendon Burchard is al jaren één van de bekendste 'mental coaches' van Amerika. Anders dan sommige collega's richt hij zich niet (alleen) op dagelijkse motivatie en inspiratie, maar helpt hij zijn cliënten om gewoonten te ontwikkelen waardoor ze hun doelen daadwerkelijk kunnen bereiken.
In High Performance Habits legt hij uit wat die gewoonten zijn (na enorm grootschalig onderzoek!) en hoe je ze kunt ontwikkelen.
2. Tribe of Mentors: Short Life Advice from the Best in the World
Tim(othy) Ferriss is al jaren één van de bekendste podcasters van Amerika. Zijn podcasts zijn meer dan tweehonderd miljoen keer gedownload. Dat is dus 200.000.000 keer. Ongelooflijk.
Nou ja, eigenlijk is het wel degelijk heel geloofwaardig. Voor zijn podcast praat Tim namelijk met buitengewoon interessante gasten: van wetenschappers tot muzikanten, van artsen tot auteurs, en van ondernemers tot 'coaches.' Iedereen komt langs en deelt informatie die op de één of andere manier nuttig is voor de luisteraars.
In Tribe of Mentors doet Tim eigenlijk hetzelfde, maar dan wel met een kleine aanpassing. Hij heeft meer dan 100 experts (heel veel bekende mensen, maar ook zeker mensen die je niet kent) dezelfde lijst met vragen gestuurd. Hun antwoorden heeft hij vervolgens verzameld en in een boek gezet. Het gevolg is dat Tribe of Mentors werkelijk één van de meest nuttige boeken óóit is. Je kunt een willekeurig 'hoofdstuk' openslaan om iets nieuws en effectiefs te leren. Echt een geweldig werk... en Tim zou honderd procent zeker de titel "beste boek van het jaar" verdiend hebben als Ray Dalio niet óók een boek had geschreven.
1. Principles: Life and Work
Ray Dalio is één van de meest succesvolle en rijkste superinvesteerders van Amerika -- en dus ter wereld. Hij is de man achter Bridgewater Associates, het grootste (en meest succesvolle) hedge fund ooit. Omdat Bridgewater al zo lang zo ongelooflijk goed presteert werd Dalio steeds weer gevraagd wat zijn geheim was; hoe hij er toch voor zorgde dat zijn bedrijf zo briljant opereert.
Aangezien hij met pensioen is gegaan had Dalio tijd om die vraag te beantwoorden. Zijn antwoord komt erop neer dat hij een stel "principes" waar hij zich door laat leiden, zowel in zijn werk als privé. In dit boek deelt hij die principes met ons allemaal.
Dit is echt het beste boek dat ik in jaren heb gelezen. Het is ongelooflijk hoeveel wijsheid deze man in pacht heeft. Als je slechts geld hebt voor één boek de komende tien jaar, koop "Principles" dan. Wat een meesterwerk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten