De brief van Tofik Dibi

Geen categoriefeb 20 2011, 20:49
De rel over de censuur die er geen was nam vanavond een nieuwe wending toen Huub Oosterhuis zijn uitspraken van gisteren nadrukkelijk nuanceerde. Geconfronteerd met de logische vraag of hij zijn uitspraken op basis van gesprekken met de koningin had gedaan, begon de SP-theoloog opzichtig terug te krabbelen. Het was allemaal gebaseerd op zijn "persoonlijke beleving." We moesten dus vooral niet denken dat hij namens de Majesteit had gesproken.
Had hij dat er gisteren maar bij gezegd. Nu staat die arme Tofik Dibi immers in zijn onderbroek. De uitzending van het EO-programma Blauw Bloed was nog niet afgelopen of Dibi liet al een verklaring uitgaan dat hij eiste dat premier Rutte een verklaring zou afleggen over deze zaak. Vanavond bleek dat haastige spoed zelden goed is, ook niet in verkiezingstijd. Wat een mooi mediamomentje had moeten worden voor het ambitieuze GroenLinks-Kamerlid, veranderde door het gehaspel van Oosterhuis op slag in een pr-nachtmerrie. Dibi is nu immers de man die aankondigde een brief op hoge poten te zullen schrijven over een rel die helemaal geen rel was.
Voor Dibi valt te hopen dat de brief nog niet verstuurd was. In dat geval kan hij hem namelijk alsnog heel stilletjes in de papierversnipperaar stoppen, in de hoop dat niemand hem er nog op zal aanspreken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten