De Correspondent gaat Full Retard, brengt rechtse websites op ongure wijze in verband met racistische tokkies

De Correspondent gaat Full Retard, brengt rechtse websites op ongure wijze in verband met racistische tokkies

Zo rollen onze vrienden van het mediakartel nu eenmaal.

Ah kijk eens aan! Ene Dimitri Tokmetzis (wie kent hem niet?!) heeft een drie weken durend onderzoek gedaan naar één of andere onbekende racistische groepering die zichzelf "Erkenbrand" noemt. Nou had ik nog nooit van Tokmetzis én Erkenbrand gehoord, maar meneer schrijft voor De Correspondent, wat weer goed gelezen wordt door de incestbende ook wel bekend als 'de media.' Daarom moet ik er, helaas, toch maar wat aandacht aan besteden.

Volgens Tokmetzis is Erkenbrand een neo-nazistische club van jodenhaters, racisten, en anderszins gestoorden. Het zou zomaar kunnen: ik had er tot ik dit artikel las nog nooit van gehoord. Tokmetzis wel. Waarom? Nou, omdat hij dit soort clubs héérlijk kan gebruiken om normale rechtse sites in het verdomhoekje te drukken, daarom.

Meneer heeft namelijk onderzoek gedaan naar de tweets die door 250 accounts gestuurd worden die Erkenbrand volgen op Twitter... of die op hun beurt juist weer gevolgd worden door Erkenbrand. In de periode van 29 mei tot 21 juni hebben die accounts "met elkaar en bijna 30.000 andere accounts gecommuniceerd," aldus Het Grote Licht Tokmetzis. Vervolgens concludeert hij het volgende:

Eerst de links. Daaraan zag ik dat vooral media populair zijn in de tweets van de in kaart gebrachte accounts. Vrij hoog scoren GeenStijl, De Dagelijkse Standaard en TPO. Ook Reddit is populair. En een aantal buitenlandse rechtse of pro-Russische sites, zoals The Daily Mail, Russia Today, Breitbart en Infowars. Tot zover weinig verrassends.

Weinig verrassends? Hoezo weinig verrassends? Als je niet beter wist zou je bijna denken dat Toknogwattes deze websites in verband wil brengen met Erkenbrand. Een soort van guilt by association, zeg maar. Maar nee hoor, schrijft Toppertje, dat is écht de bedoeling niet:

Ik vertrouw erop dat ik de analyse juist heb uitgevoerd. Ik geef meermaals aan dat lezers niet moeten denken dat de genoemde personen en organisaties rechtsextremistische denkbeelden erop nahouden, maar dat deze namen (accounts en media) belangrijk zijn voor de mensen in het directe netwerk rond Erkenbrand.

Ah, ja, natuurlijk! Hij wil echt niet de indruk wekken dat deze sites (en mensen) sympathie hebben voor het zieke alt-rechtse en neonazistische gedachtegoed van Erkenbrand hoor... maar hij wil wél even duidelijk maken dat de Erkenbranders op hun beurt wél sympathie hebben voor deze websites. En dat zegt genoeg. Toch? Toch? Nou dan!

Vervolgens kijkt meneer de onderzoeksjournalist naar alle hashtags die gebruikt worden door Erkenbrand. En wat blijkt? Nou, de NOS, Nu.nl, Dumpert en Nederland (het land dus) schijnen ook héél populair te zijn bij de Erkenbranders!

Screen Shot 2017-06-28 at 19.05.43

Wat een walgelijke racistische neonazi's, die lui van de staatsomroep zeg! Getverderrie, ik word nu al misselijk van ze! Denken dat ze die Erkenbranders zomaar hún hashtag kunnen laten gebruiken en zelfs naar hun sites kunnen laten linken! Het is te verschrikkelijk voor woorden!

Het meest komische van dit alles? Meneer de data-expert had oorspronkelijk ook allerlei namen genoemd van rechtse bloggers, journalisten en columnisten die zogenaamd belangrijk zouden zijn voor de Erkenbrand-gekkies, maar voelde zich uiteindelijk genoodzaakt om die namen toch maar snel te verwijderen. Je verwacht het niet, maar veel van die mensen vonden het buitengewoon onprettig dat ze op deze manier in een kwaad daglicht gesteld werden. En dus bood Topkanogwattes zijn excuus aan en delete hij de namen maar snel. Natuurlijk liet hij wel de namen van websites staan. Want tja, het is veel te leuk om die toch lekker verdacht te maken. Gewoon, omdat ze nou eenmaal rechts zijn.

Het mooiste van dit alles? Door allerlei subsidies worden u en ik gedwongen om mee te betalen aan de 'onderzoeksjournalistiek' van Topwiedes en co. Daar moet wel bij aangetekend worden dat De Correspondent die subsidies helemaal niet nodig zegt te hebben. Welnee, ze zijn alleen maar een "kortstondige boost."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties