De EU maakt onze economie kapot: economische groei blijft achter bij de rest van de wereld

De EU maakt onze economie kapot: economische groei blijft achter bij de rest van de wereld

De wereldeconomie zal in 2017 volgens de Rabobank met 3 procent groeien. In Nederland zullen we genoegen moeten nemen met 1,8 procent.

Let wel: 1,8 procent werd nog niet zo heel lang geleden gezien als absoluut bespottelijk en beklagenswaardig. Vreemd genoeg vinden het kabinet en de aan Rutte bevriende media zo'n laag cijfer tegenwoordig reden om op te scheppen. Kijk maar hoe De Telegraaf dit nieuws brengt:

De Nederlandse economie profiteert volgend jaar van de sterke huizenmarkt en de toename van de werkgelegenheid. De economische groei komt daardoor naar verwachting uit op 1,8%.

Vervolgens voegt de zogenaamd rechtse (kuchkuch, even hoesten) krant daar aan toe:

Ons land blijft daarmee harder groeien dan het Europese gemiddelde.

Om voor mij volstrekt onbekende redenen wordt dat gebracht als goed nieuws. Dat valt nogal tegen. Het betekent namelijk dat de rest van Europa het nóg slechter doet dan ons land (1,8% groei is echt bespottelijk) én dat die andere landen onze groei daardoor beperken. Kijk maar naar de groeicijfers voor de hele wereld:

De Rabobank voorziet voor de wereldeconomie een groei van circa 3% in 2017.

Dat je hier als Telegraaf vervolgens heel positief over bericht is ronduit schokkend. Als de wereldeconomie zo veel sneller groeit dan de Nederlandse economie doet het kabinet iets fout. Dat is al helemaal zo als je bedenkt dat de groei dit jaar uitkomt op 2%. Volgend jaar zal die groei dus (nóg!) minder snel gaan. Tip voor de redactie van DFT: dat is géén goede ontwikkeling.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties