De Groene Gekte gaat haar hoogtepunt bereiken: 'verkeersborden worden komende jaren bamboeborden'

De Groene Gekte gaat haar hoogtepunt bereiken: 'verkeersborden worden komende jaren bamboeborden'

Net als je denkt dat we de meest zotte dingen wel hebben meegemaakt van de Groene Gekte bedenken ze iets wat nog idioter is. Omdat dit kabinet zichzelf wil profileren als het groenste kabinet ooit moet alles wat met de overheid te maken heeft eraan gaan geloven; vergroening zal hoe dan ook plaatsvinden. Het nieuwe slachtoffer? Materiaal dat naast onze snelwegen staat......

Rijkswaterstaat is het volgende slachtoffer van de overheid, ook zij moeten zich gaan aanpassen aan de opgelegde 'doelstellingen' van onze klimaatridders in het kabinet. Dit betekent dat de komende jaren veel verkeersonderdelen - zoals verkeersborden, paaltjes en zelfs vangrails - van bamboe en/of hennep zullen worden gemaakt.

De A1 zal binnenkort als eerste gaan proefdraaien met deze nieuwe borden, nu al zijn er rondom Apeldoorn hier en daar een bamboebord te vinden. Maar dat Nederland dit nu op grote schaal wil gaan produceren is een unicum binnen Europa. Wederom zal Nederland haantje de voorste zijn..

Enige nadeel is dat alleen het bamboe vanuit China geschikt is voor deze plannen, dus de bamboeborden zullen toch een aardig CO2-profiel met zich meedragen, zo 'groen' is het dan ook weer niet.

„Er zijn slechts drie bamboesoorten geschikt voor de fabricage van verkeersborden. De bamboe waarvan de borden worden gemaakt, is moso-bamboe. Deze grassoort groeit alleen in specifieke klimaatzones”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer