De heks die Once Upon a Time weer spannend maakte

Geen categoriemrt 14 2014, 10:00
Na een halfjaar te hebben rondgedold op een tropisch eiland, lijkt televisieserie Once Upon a Time eindelijk weer z'n mojo te hebben hervonden.
(Let op: dit artikel kan enkele spoilers bevatten)
Wie het afgelopen halfjaar Once Upon a Time heeft gezien, zal moeten toegeven dat het af en toe toch echt eentonigheid troef was. De hoofdpersonen dolden rond op het bosrijke eiland Neverland, waar alle sets uit hetzelfde groene decor bestonden. In de tussentijd kregen we slechts enkele flitsen te zien van het kneuterige plaatsje Storybrooke waar we zo gehecht aan waren, waar ook het grootste gedeelte van de personages was achtergebleven. Aan het eind van de eerste helft van het derde seizoen zagen we zelfs het hele stadje vergaan in grote paars wolken. Nogal een anti-climax.
Met zeer veel scepsis begon ik dus ook met het kijken van de eerste Once-aflevering van 2014. Maar tot mijn stomme verbazing was dit wat mij betreft de beste aflevering sinds het begin van het eerste seizoen. Voor het eerst sinds tijden leek Once Upon a Time weer een uitdagende serie te zijn met al van plotten, personages, persoonlijk drama en mysterie.
Sterker nog, de aflevering "New York City Serenade" was een aanschakeling van actie, intriges, vertederende momenten én bood voldoende visuele afleiding om niet te verdrinken zoals in de groene zee van de Neverland-afleveringen. In feite was dit zondagse uurtje Once een grote collectie met teasers. Wie is de 'wicked witch' precies, en waar komt ze vandaan? Wat heeft ze precies gedaan met Storybrooke? Hoe gaan David en Mary Margaret om met de zwangerschap van laatstgenoemde, hoe zal de liefdesdriehoek van Emma, Hook, en Baelfire zich verder ontwikkelen en niet te vergeten... hoe zal Henry op dit alles reageren? En niet te vergeten de vraag die alle aan Once Upon a Time verkochte fans al enkele maanden bezighoudt: was de 55e aflevering echt het definitieve einde van Rumplestiltskin, of gaan we de onvolprezen Robert Carlyle terugzien in de huid van de 'dark one'?
Kortom, na een wat vreemdsoortige expeditie naar Neverland ligt Once Upon a Time weer op koers. Nu maar hopen dat de show dit hervonden niveau zal weten te kunnen behouden.
NET5 zal de tweede helft van het derde seizoen van Once Upon a Time op een nog onbepaald moment in Nederland uitzenden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten