De hele wereld reageert op fantastische wijze als een 9-jarig jongetje totaal geen verjaardagsvisite krijgt

Geen categorieapr 20 2016, 12:00
Er is voor een kind niets erger dan dat niemand op zijn verjaardagsfeestje komt. Het is dan ook geen wonder dat Gerald Hamilton's oma geschokt reageerde toen dit hem overkwam.
Amelia Lara zette hier een stuk over op Facebook. Ze legde uit dat de 9-jarige Gerald al zijn 30 klasgenoten had uitgenodigd. 12 van hen hadden toegezegd te komen. Helaas ging dat net even anders:

"Om drie uur controleerde hij even dat zijn zakjes met kado's voor zijn vrienden allemaal in orde waren. Hij zag er piekfijn uit en had zin in zijn feestje. Om vijf uur zat hij nog steeds in zijn eentje aan tafel omdat hij hoopte dat er in ieder geval één vriendje of vriendinnetje kon komen, zodat ze zijn taart samen op konden eten."

Maar niemand kwam opdagen. Niemand. Oma Lara schreef dan ook terecht:

"Dit is echt hartverscheurend."

De kleine Gerald is geboren met een afwijking waardoor hij verschillende operaties heeft moeten ondergaan om zijn schedel te vergroten. Hierdoor ziet hij er anders uit. Combineer dat met het feit dat hij nieuw op school is, en Lara is ervan overtuigd dat ouders van andere kinderen ervoor zorgen dat Gerald geïsoleerd wordt omdat hij er "anders uitziet."
Om Gerald een hart onder de riem te steken vroeg oma Lara haar vrienden op Facebook om haar kleinzoon een verjaardagskaart te sturen. Zo zou hij beseffen dat er wel degelijk mensen zijn die hem belangrijk vinden en willen dat hij gelukkig is.
Nou, dat plan werkte. In weinig tot geen tijd werd haar post maar liefst 4.000 keer gedeeld. Ook heeft Gerald al 1.000 kaarten ontvangen... én allerlei cadeau's van mensen die hem niet eens kennen. Het allermooiste cadeau voor de kleine jongen: hij kreeg kaartjes om zijn helden van de Chicago Eagles te ontmoeten.
Ongelooflijk genoeg vindt Gerald de kaarten het allermooiste. Hij zit uren achter elkaar aan de achtertafel, waar hij ze één voor één leest. En dan nog een keer... en dan nog een keer. Zo belangrijk is het voor deze kleine jongen dat zoveel mensen interesse in hem tonen.
En dan komt het mooiste: in plaats van alle cadeau's voor zichzelf te houden besloot Gerald om flink wat speelgoed mee te nemen naar school, waar hij het speelgoed aan een klas gaf voor kinderen met diverse handicaps. Op die manier konden zij dus meegenieten van zijn verjaardag.
Tenslotte pakte hij overgebleven speelgoed, deed hij het in een tas, en toog hij naar het ziekenhuis waar hij verschillende operaties heeft ondergaan. Daar deelde hij de cadeau's vervolgens uit aan andere jonge patiënten.
Wat een geweldig kereltje en wat een mooie actie van zijn oma én van al die vreemden die hem maar wat graag een hart onder de riem staken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten