De Hond: De Jager sterkhouder kabinet

Geen categoriejun 19 2011, 11:30
Niet langer is het Mark Rutte die de eer van het kabinet hooghoudt tegenover de linksdragende critici in gansch het land. Jan-Kees de Jager is de nieuwe nummer één als het gaat om vertrouwen.
Opvallend is dat het vertrouwen in het kabinet momenteel stabiel is. Ondanks forse protesten, met name uit de cultuur- en pgb-hoek, verliest Rutte in De Honds peiling geen zetel. De oppositiepartijen onderling slagen er ook niet in elkaar virtuele zetels afhandig te maken.
Het vertrouwen in de verschillende bewindspersonen loopt wel uiteen. Minister Hillen (Defensie) scoort alleen bij de VVD en het CDA een heel klein plusje en staat gemiddeld, net als zijn meeste collega's, fors in de min (31 procent). Dat is wel iets minder dan bij de vorige peiling in april jongstleden. Ook Rosenthal, Leers, Verhagen, Opstelten en De Jager scoren beter dan een paar maanden geleden. Geen van de ministers verkeert echter op het hoogtepunt van zijn populariteit. Wel komen Maxime Verhagen (kleine min) en Gerd Leers (idem) in de buurt van hun voorlopige hoogtepunt, al hoeven ze daar beiden niet heel erg trots op te zijn.
Inhoudelijk is opvallend dat kiezers van alle partijen vinden dat het dragen van gelaatsbedekkende kleding verboden moet worden. Met 56 procent scoort GroenLinks het minste, D66 volgt met een zeer riant percentage voorstanders (66 procent). De nota van Donner wordt echter niet met open armen ontvangen. 47 procent van de kiezers, waarvan een substantieel deel PVV'ers, CDA'ers en VVD'ers, vindt dat de integratienota geen oplossingen aandraagt. De minst zichtbare minister van het kabinet moet zijn handen dus nog even uit de mouwen steken.
Gehele uitslag: VVD 32 (-), PVV 26 (-), PvdA 21 (-), SP 22 (-), D66 15 (-), CDA 13 (-), GL 10 (-), CU 5 (-), Dierenpoes 3 (-), SGP 2 (-), Bejaarden 1 (-)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten