De iPhone 7 wordt waarschijnlijk veruit de beste iPhone ooit

Geen categorieapr 17 2016, 17:00
Als we afgaan op de evolutie van de iPad is de kans groot dat de nieuwe iPhone, de iPhone 7, weleens een ware revolutie kan betekenen voor het Apple concern.
Onze vrienden van iCulture.nl hebben een bijzonder interessant stuk geplaatst met de titel "Vier dingen die de iPhone 7 kan leren van de iPad." Het lijstje is bijzonder goed.

1. Meer speakers voor beter geluid

Uitleg:

Apple heeft de laatste jaren sterk de focus gelegd op een mooi en helder scherm. Van een Retina-scherm in de iPhone 4 tot een Retina HD-scherm in de iPhone 6. Maar voor de beleving van video’s is geluid bijna net zo belangrijk. Met de grote iPad Pro heeft Apple voor het eerst vier speakers aan het apparaat toegevoegd, waardoor het geluid luider en beter klinkt dan ooit.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me enigszins zorgen maak over het nieuws dat de nieuwe iPhone geen poort heeft voor headsets. Dit betekent dat het óf niet mogelijk is om een headset te gebruiken, óf dat je een headset met bluetooth moet gebruiken. Dat laatste is prima te doen, natuurlijk, maar op de één of andere manier ben ik nogal verknocht aan het draad dat van je oren naar de telefoon loopt. Het maakt de band tussen het geluid en de iPhone tastbaar.
Dat gezegd hebbende zou het wel degelijk prettig zijn als de iPhone meer luidsprekers krijgt. Ik gebruik mijn iPhone 6s Plus regelmatig zonder headset om video's te kijken of om naar podcasts te luisteren. Soms is het dan helaas allemaal vrij moeilijk te horen, zeker als er veel geluid om je heen is.

2. True tone voor de iPhone

Nieuw in de 9,7-inch iPad Pro is de True Tone-techniek. Hierdoor past het scherm zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Niet alleen de helderheid, maar ook de schermkleuren veranderen, zodat ze in elke situatie natuurgetrouw zijn, net als bij een vel papier.

Hier kan ik me helemaal in vinden. Het is tijd voor Apple om deze functie ook toe te passen op de iPhone. Je gebruikt de iPhone immers in meer verschillende lichtomstandigheden dan de iPad, die laatste gebruik ik eigenlijk alleen als ik ergens rustig zit. Het is dus niet zo dat het licht dan continu verandert.
Dat is anders bij de iPhone. Je kijkt eigenlijk continu op het beeldscherm, zelfs als je wandelt. True tone zou een geweldige verbetering betekenen.
Lees verder op de volgende pagina.

Screen Shot 2016-04-17 at 12.58.57

3. Smart Connector voor slimme accessoires

De Smart Connector op de iPad Pro wordt op dit moment alleen door Apple en Logitech gebruikt voor een fysiek toetsenbord, verwerkt in de hoes. De Smart Connector staat echter open voor iedere accessoiremaker om er wat mee te doen.

Nou is het niet eens bijna nodig om een fysiek toetsenbord te creëren voor de iPhone, en zeker niet voor de iPhone Plus (het bord op het beeldscherm is groot genoeg, zelfs voor mensen met reumahanden), maar zoals iCulture.nl uitlegt kan deze feature ook gebruikt worden voor andere zaken. Denk daarbij aan een Always On Display functie. Denk vervolgens eens aan de mogelijkheden die je creëert als er Smart Covers komen voor de iPhone: dat zou echt geweldig handig zijn. Je slaat de cover open, en hopsa! Alles is actief.

4. Multitasking voor sneller werken

Sinds iOS 9 hebben de nieuwste iPad-modellen ondersteuning voor multitasking-functies. Dankzij Slide Over kun je een app aan de rechterkant van het scherm over een andere app leggen, zodat je de huidige app niet per se af hoeft te sluiten. Met Split View gebruik je twee apps gebroederlijk naast elkaar, wat handig is op het grote scherm van de iPad. Picture in Picture zorgt er vervolgens voor dat je een video in een hoek van het scherm kunt afspelen, terwijl je een andere app gebruikt.

Hoewel iCulture.nl vooral vindt dat de laatste feature ook handig is voor de iPhone -- en dat klopt natuurlijk -- zou ik het ook geweldig vinden als je apps naast elkaar kunt gebruiken en dergelijke. Als gezegd gebruik ik zelf een iPhone 6s Plus: die telefoon is groot genoeg voor een dergelijke functie, zeker als je 'm horizontaal gebruikt. Mijn inziens is er geen enkele reden om je tot één app te beperken op die geweldige telefoon.
En nu het goede nieuws: hoe meer informatie er naar buiten komt over de iPhone 7, hoe duidelijker het wordt dat de kans groot is dat enkele van deze functies inderdaad overgenomen zullen worden van de iPad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten