De kop is eraf voor genderneutrale lariekoek: Duitsers kunnen zich nu ook registreren als 'onzijdig'

Geen categorienov 08 2017, 15:00
Duitsers moeten niet langer in een hokje gedreven worden door als 'man' of 'vrouw' geregistreerd te worden, aldus het Duitse hooggerechtshof.
Het moment waarvan je wist dat het zou komen. Vandaag daagde een zaak voor het Duitse hooggerechtshof in Karlsruhe, omtrent het zogenaamde 'derde geslacht'. Een derde geslacht? Jazeker. Jezelf identificeren als man of vrouw is namelijk zó 2017, waardoor de rechter nu heeft bepaald dat er vanaf 2018 een zogenaamd 'interseksueel' geslacht moet komen. Of nou ja, eigenlijk is het juist geen geslacht. Je bent dan onzijdig. Ofzo.

De rechters komen hiermee tegemoet aan de klacht van iemand die als vrouw geregistreerd staat, maar bij wie uit een chromosomenanalyse blijkt dat die man noch vrouw is.

(...)

Een Duitse ethische commissie had er al op gewezen dat het onrechtvaardig is als mensen die op grond van hun lichamelijke kenmerken man noch vrouw zijn, wel als man of vrouw worden geregistreerd.

Wat hier wordt beweerd is niet eens onwaar: interseksualiteit is een fysieke waarheid waarbij mensen simpelweg lichamelijke eigenschappen van zowel man als vrouw hebben. Als je zo'n 'mix' bent, om het zo maar even uit te drukken, is het inderdaad niet zo gek dat je je er dan gek bij voelt als man of vrouw geregistreerd te worden. Tot zover dus eigenlijk prima... Zij het niet dat dit natuurlijk enorm misbruikt gaat worden.
Interseksualiteit is namelijk een ingewikkeld iets. Bij sommigen is het enkel een tijdelijk iets, waarbij geslachtskenmerken bij de geboorte simpelweg nog niet volgroeid zijn, wat later dus nog wel gebeurt. In zulke, niet-permanente gevallen is het natuurlijk veel raadzamer om als burgelijke stand even iets als 'nog onbekend' neer te pennen, dan dat je iemand voor het leven als geslachtsloos neerzet, met alle gevolgen van dien.
En tsja, waar trek je de lijn? Er zijn natuurlijk genoeg mensen tegenwoordig die fysiek zonder twijfel man of vrouw zijn, maar die desondanks genderneutraal door het leven willen gaan. Moeten die dan ook maar het recht krijgen om zich als onzijdig de registers in te gaan? Nee, met dit besluit is een enorme, politiek correcte doos van Pandora geopend: het is ongetwijfeld goed bedoeld, maar zal haar doel in de praktijk totaal voorbij schieten. Zie die doos nou maar weer eens te sluiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten