De kracht van eerlijkheid: dakloze man geeft diamant terug aan eigenaar en krijgt ongelooflijke transformatie

De kracht van eerlijkheid: dakloze man geeft diamant terug aan eigenaar en krijgt ongelooflijke transformatie

Hij was straatarm, maar goudeerlijk. Nu krijgt hij een prachtige beloning.

"Eerlijk duurt het langst" luidt een oude volkswijsheid. Het verhaal van een goudeerlijke zwerver bewijst dat dat écht zo is. Billy Ray Harris, want zo heet deze meneer, was dakloos en had geen baan. Om toch te kunnen overleven, bedelde hij op straat om geld. Op een dag gebeurt er iets ongelooflijks, wat Billy's leven totaal op zijn kop zet: een vrouw gooit wat kleingeld in zijn beker. Op zich is dat niet zo heel bijzonder – het is natuurlijk erg vriendelijk van die vrouw, maar niet uniek.

Maar als Billy eens goed kijkt, krijgt hij de verrassing van zijn leven. De vrouw heeft, naast wat muntjes, per ongeluk haar diamanten ring in zijn beker laten vallen! Niet zomaar een ring, maar echt een dure, met een diamant van vierduizend euro. Toch twijfelt Billy niet: hij roept de vrouw, rent naar haar toe en geeft haar ring terug. Niet veel mensen zouden zoiets waardevols direct teruggeven – laat staan een zwerver die zelf nauwelijks geld heeft!

Sarah, want zo heet de eigenaresse van de dure ring, was enorm dankbaar en zeer onder de indruk van Billy's eerlijkheid. Samen met haar man begon ze een inzamelingsactie om Billy een beter leven te geven – zo'n eerlijke man verdient het niet om onder een brug te moeten slapen!

billy harris

Het resultaat was ongelooflijk: er werd 177 duizend dollar opgehaald, meer dan 150 duizend euro! Een prachtige beloning voor deze dakloze man die een dure verlovingsring teruggaf. Duizenden mensen doneerden geld omdat ze onder de indruk waren van Billy's bijzondere daad.

Billy heeft het geld gebruikt om zijn leven op de rails te krijgen. Hij heeft het slim besteed: hij gebruikte zijn beloning om een huis te kopen en een auto, zodat hij inmiddels ook een baan heeft. Een enorme verbetering ten opzichte van het leven als dakloze, en dankzij zijn nieuwe baan kan hij zichzelf onderhouden zonder te hoeven bedelen bij voorbijgangers op straat.

[caption id="attachment_138450" align="aligncenter" width="634"]Sarah en haar man haalden een fortuin op voor Billy Sarah en haar man haalden een fortuin op voor Billy[/caption]

Wat mooi dat deze dakloze ondanks zijn armoede besefte dat eerlijkheid écht het langste duurt. Hij werd voor zijn eerlijkheid prachtig beloond, waardoor hij nu een beter bestaan heeft gekregen – alsof het voorbestemd was dat deze vrouw haar ring in zijn beker zou gooien.

Lees meer over:
daklozen liefdadigheid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties