Eindelijk: Kramer verslagen door Patrick Roest in direct duel

Eindelijk: Kramer verslagen door Patrick Roest in direct duel

Het is nog te vroeg om de dominante periode van Sven Kramer in de schaatssport als voorbij te noemen, maar Kramer werd gisteren wel verslagen door Patrick Roest. In een rechtstreeks duel wist de teamgenoot van Kramer tevens een nieuw baanrecord neer te zetten op de 5 000 meter. Het seizoen is nog te jong om voorbarige conclusies te trekken, maar het lijkt er wel degelijk op dat de alleenheerschappij van Kramer voorbij is.

Kramer is een specialist op de 5 000 meter en won in zijn carrière vier keer een Olympische medaille op deze afstand. Ondertussen is hij tweeëndertig en lijkt de klok ook voor hem te gaan tikken. Gezien de passie van Sven is het heel waarschijnlijk dat hij dit seizoen ook wil knallen, maar vooralsnog zit het niet mee. Zijn teamgenoot Roest reed gewoon veel harder en kwam net onder het baanrecord uit op 6.08,98.

Ook Jorrit Bergsma, een technisch wonder, versloeg Kramer en werd tweede met een tijd van 6.17,09. Bijna tien seconden langzamer dan Roest. De laatste is het seizoen enorm goed begonnen. Begin dit jaar reed hij al strakke 5 kilometers, maar sinds kort gaat het pas echt hard. Het lijkt erop dat er ook nog groei zit in Roest, want hij verbetert zichzelf telkens weer en ook met grote stappen. Roest over zijn prestatie in Thialf: "De rondetijden kwamen gewoon erg makkelijk".

In Inzell reed hij nog 6.13 op de 5 kilometer en hapte er een kleine vijf seconden vanaf. Om hem nu ook een specialistentitel te geven als Kramer is te voorbarig. Roest lijkt tot op heden niet erg consistent en mist nog de nodige ervaring om snel én consistent te rijden. Vaak start hij te snel waardoor hij op het laatst van de race achter komt te liggen. Voor nu is het in ieder geval even genieten en kan hij tevreden terugzien op de wedstrijden in Friesland.

In Thialf moesten ze onverwachts Sven Kramer van het baanrecordbord halen:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties