De NS moet zich kapotschamen

De NS moet zich kapotschamen

Er valt een beetje sneeuw en, voila, het treinverkeer ligt meteen plat.

Hoe incompetent de NS is, vraagt u? Nou, wat denkt u hiervan?

De NS verwacht dat er vanmiddag weer op alle lijnen treinen zullen rijden. Door de ijzel was verkeer op het spoor de hele ochtend vrijwel onmogelijk. Het verkeer wordt volgens de NS vanuit de Randstad nu weer geleidelijk op gang gebracht. Er zullen op alle lijnen weer treinen rijden maar het kan nog wel even duren voor de dienstregeling weer helemaal op orde is.

Let wel, het is natuurlijk fantastisch dat de treinen weer rijden, maar wat is het dieptriest dat dit eerder vandaag niet kon omdat het een beetje glad was. Er viel wat sneeuw en, hopsa, de NS durfde het niet meer aan. Treinschema's werden onder handen genomen, passagiers moesten op ijskoude stations wachten tot ze eindelijk verder konden reizen... terwijl automobilisten geen enkel probleem hadden om van A naar B te gaan. Het was namelijk weliswaar koud, en ja, er viel wat sneeuw, maar er waren nou niet bepaald noordpool-achtige scenes te zien.

Welnee, het viel allemaal eigenlijk nog mee. Er was niet eens sprake van een sneeuwstorm of zoiets. Wat sneeuw, het vriest een beetje, en dat was het dan.

Het meest zorgwekkende aan dit soort wanprestaties van de NS is dat de Tweede Kamer en de regering er weinig tot niets van zeggen. Een paar jaar geleden klaagden ze nog dat het zo echt niet kan, maar tegenwoordig hoor je niemand erover - nou ja, niemand behalve boze passagiers.

Het is onbegrijpelijk dat de NS-top er nog altijd zit en dat de overheid niet al lang heeft ingegrepen. Het kan en mag niet zo zijn dat een sneeuwbui of twee ervoor zorgt dat hele volksstammen niet naar hun werk (of vrienden en familie) kunnen.

Lees meer over:
NS sneeuw ijs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties