De PVV is het vleesgeworden kwaad

Geen categorieapr 27 2014, 12:16
Als je de meeste kranten tegenwoordig leest - het NRC en de Volkskrant voorop! - kun je tegenwoordig niet anders dan concluderen dat de PVV het vleesgeworden kwaad is. Wilders is dé grote boeman van het moment. Ja, ja, een kwaadaardiger politiek leider hebben we niet gehad. Niet sinds Mussert in ieder geval.
Ik heb het daar onderhand wel mee gehad. In verscheidene stukken heb ik duidelijk gemaakt dat ik Wilders' methodes niet toejuich, maar er mag geen twijfel over bestaan dat hij op veel onderwerpen wel degelijk een punt heeft. Marokkaanse-Nederlanders zijn relatief crimineler dan andere bevolkingsgroepen en ja, de EU is buitengewoon ondemocratisch. 
De huis-aan-huis bladen van de PvdA mogen daar anders over (wens-)denken, maar de gemiddelde kiezer heeft echt wel door hoe de vork in de steel zit. Vandaar dat de PVV het nog altijd erg goed doet in de peilingen.
Als andere partijen dat niet prettig vinden moeten ze die problemen ook maar eens tacklen. Zolang ze dat niet durven doen ze er verstandig aan om de PVV en de klachten van diens potentiële kiezers buitengewoon serieus te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten