snapshot2

De PVV trekt ten strijde in de gemeente. AD zet de aanval in: 'Kan Wilders wel goede mensen optrommelen?'

Geen categorieapr 03 2017, 10:00
Geert Wilders heeft nog maar net aangekondigd dat hij meegaat doen in enkele gemeenten, maar het mediakartel zet de aanval op zijn partij nu al in. Het AD weet het bijvoorbeeld zeker: de PVV zal niet genoeg goede mensen kunnen vinden om écht een grote rol te spelen op gemeentelijk niveau.
Om die stelling kracht bij te zetten interviewde het AD Koen Vossen, die het boek 'Rondom Wilders' schreef. De reden dat juist hij geïnterviewd werd wordt al snel duidelijk als je zijn opmerkingen leest:

"Hij had altijd het probleem van kwalitatief onvoldoende personeel: betrouwbare raadsleden die de partij behoeden voor weer een afsplitsing of zoveelste rel."

En:

"Het is een waagstuk, zeker door hoe die partij is opgebouwd."

Daarbij is het grootste probleem, aldus het journaille, dat de PVV geen ledenpartij is. De partij heeft maar één lid: Geert Wilders. En dat mag niet. Vossen:

"Misschien zal hij er ooit een ledenpartij van gaan maken. Maar hij zal in ieder geval moeten uitbouwen als hij een groep van enigszins betrouwbare politici om zich heel wil verzamelen."

Maar is dat ook zo? Maakt het werkelijk uit voor goede mensen dat ze officieel lid kunnen zijn van een partij? Een paar mensen vinden het ongetwijfeld belangrijk om het gevoel te hebben "dat ze erbij horen," maar de overgrote meerderheid van de kiezers lijkt dat helemaal niet zo relevant te vinden. En ja, als je als partij veel stemmen trekt kun je ook altijd mensen vinden die zich voor jou willen inzetten. Aan ambitieuze mensen geen gebrek in onze samenleving. Dat ze dan geen lid kunnen worden, soit, wat maakt dat uit als je wel lekker in de gemeenteraad zit?
Het probleem van Wilders is dan ook niet dat mensen geen lid kunnen worden van de PVV, maar dat hij er een handje van heeft om de boel wat al te nauwlettend in de gaten te houden. Dat kan snel en gemakkelijk worden opgelost: eerst zoek je goede mensen, vervolgens geef je ze wat meer vrijheid om te doen wat zij juist achten. Dát is wat hij capabele kandidaten moet bieden: ruimte om te handelen en dus om zich te ontwikkelen. Het lidmaatschap van de partij kan ze daarbij ongetwijfeld gestolen worden.
Maar ja, leg dat maar eens uit aan het mediakartel. Die roepen nu al bijna 15 jaar dat de PVV op een haar na dood is en dat het binnenkort écht einde oefening is omdat het geen ledenpartij is. Zelfs als de PVV over 50 jaar nog steeds bestaat roepen ze vrijwel zeker hetzelfde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten