De toekomst van het leger: Amerikaanse F-35-piloten krijgen futuristische helmen van 400.000 dollar

Geen categorieapr 03 2015, 13:00
Mogen onze F-35-piloten ze straks ook hebben? Alsjeblieft, minister Hennis?
De F-35, in ons land beter bekend als de JSF is een duur, maar machtig mooi vliegtuig waarmee ons leger de komende jaren weer superieur is in de lucht. Maar wist je ook dat het vliegtuig, in ieder geval voor Amerikaanse piloten, met helmen komen die zo uit een sci-fi-film lijken te komen?
Met de futuristische helmen met een heel hoog prijskaartje (400.000 dollar per stuk) kunnen de piloten in feite door de F-35 heen kijken en de grond zien. Echt heel gaaf, en nuttig. Via Fox News:
These pilots, flying at Mach-1 at 50,000 feet, will have the ability to essentially look through the floor of the plane and see the ground, The Washington Post reported in its series on military advancements called The Arsenal.
There are six cameras in the fighter's 'skin' and, when working correctly, can pick up sensors for when the pilot moves his head.
"You can look through the jet's eyeballs to see the world as the jet sees the world," a test pilot told the paper.
Dankzij de helm kunnen de straaljagerpiloten veel meer zien en weten ze beter wat er om hen heen speelt. Oftewel, dat zorgt voor een enorm voordeel ten opzichte van andere straaljagerpiloten zonder die prijzige helmen. Ja, ze kosten een hoop geld, maar Defensie-minister Jeanine Hennis, mogen onze mannen en vrouwen die helmen ook hebben? Alsjeblieft?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten