De totalitaire EU komt eraan: Juncker wil geen financiering voor "anti-EU extremisten"

De totalitaire EU komt eraan: Juncker wil geen financiering voor "anti-EU extremisten"

De enige partijen die nog gefinancierd mogen worden zijn eurofiele clubjes als D66.

Dat Jean-Claude Junckers "State of the European Union" speech van gisteren knettergestoord was wisten we al. De man liet duidelijk weten meer, meer, meer EU te willen, wat lidstaten daar ook van denken. Zoals het Britse The Telegraph berichtte:

Dat is al erg genoeg, maar de meeste journalisten hebben één belangrijke opmerking gemist, ongetwijfeld omdat Juncker die even snel tussen neus en lippen eruitgooide:

Hij zei dus dat de Europese Commissie gisteren nieuwe regels voorstelde voor de financiering van politieke partijen en organisaties. "We moeten de koffers van anti-Europese extremisten niet vullen," aldus Juncker. "We moeten Europese partijen de mogelijkheid geven om zich beter te organiseren."

Met "Europese partijen" bedoelt hij partijen die zijn droom van een groot, verenigd Europa a la de Verenigde Staten van Europa, delen. Die mogen -- nee moeten -- flink gesponsord worden, maar partijen die kritisch tegenover de EU staan moeten gesloopt worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties