De trends voor mannen zomer 2018

Geen categoriefeb 20 2018, 11:24
Met de lente in het vooruitzicht is het weer tijd om na te denken over de zomerse garderobe. In de winkels maakt de winter sale langzaam plaats voor heerlijk frisse zomer items. Wat kies jij, dagelijkse standaard of ga je voor een trendy outfit?
Een overhemd als basis voor een outfit
Het samenstellen van een outfit kan een flinke opgave zijn. Zeker in de lente en de zomer is dit natuurlijk erg belangrijk. Een overhemd met korte mouwen kan dan een goede basis zijn waar vanuit je gaat werken. Het samenstellen kan je dan doen op dezelfde basis waarop je het overhemd met korte mouw hebt gekozen. Dit kan het veel gemakkelijker maken en kan ook nog eens flink wat tijd besparen. Je kan immers veel sneller de juiste kledingstukken bij elkaar zoeken en matchen. Let daarom altijd op de volgende zaken zodat je er ook geen fouten in kunt maken.
De pasvorm
In de eerste plaats kan je aandacht besteden aan de pasvorm van alle kledingstukken. Kies je voor een wat strakker zittend overhemd met korte mouw, wat vaak aan te raden is, dan kan je natuurlijk geen wijde broek hieronder aantrekken. Het past allemaal wat beter bij elkaar wanneer dezelfde pasvorm wordt aangehouden. Dit zorgt ervoor dat je er verzorgd uit blijft zien. Wanneer je immers kledingstukken met een verschillende fit bij elkaar pakt, dan bestaat de kans dat het er nogal slordig uit gaat zien. Dat is gemakkelijk te voorkomen. De pasvorm is dus misschien wel het belangrijkste uitgangspunt.
De kleur in 2018
Ook de kleur blijft altijd van belang wanneer je een overhemd met korte mouw kiest. Heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur wanneer je een overhemd met lange mouw draagt, dan kan je er natuurlijk van uitgaan dat dit ook in het geval van een korte mouw goed zal staan. Wel is het zo dat er veel meer mogelijkheden om met kleuren en prints te experimenteren wanneer je overhemden met korte mouw gaat dragen. Pas wel op dat het geen rommelig samenraapsel wordt. Dit is te vergelijken met het kiezen op pasvorm. Als je twijfelt kan je het best effen kleuren kiezen. De trendkleuren voor deze zomer zijn paars, geel, beige, oceaan blauw en groen.
Verschillende soorten zwembroeken
Misschien denk je er niet zo snel aan, maar ook de zwembroek is modegevoelig. Het is niet zo dat deze stijlen van de een op de ander zomer erg verschillen, maar door de jaren heen zie je wel degelijk een duidelijke modetrend. Dit kan zichtbaar worden in het model van de broek, de kleuren of de verschillende printjes. In de afgelopen jaren was vooral de wat lange, wijde zwembroek populair. Deze broek lijkt een beetje op een boxershort en wordt ook wel surfbroek of surfshort genoemd.
De revival van de korte zwembroek
De trend van de korte zwembroek is in 2017 al ingezet en wordt voortgezet in 2018. Nou betekent kort niet gelijk heel kort en strak. Deze vorm is welbekend als de Speedo. In de zwembroekentrend van 2018 zien we dus een kortere niet al te strakke zwembroek voorbijkomen. Deze zwembroek zit ongeveer tot de helft van je bovenbeen of iets daarboven. De surfbroek kan ook nog wel, maar dan niet te wijd en niet te lang.
Wel of geen print
Zwembroeken staan voor het zomerseizoen, voor vakantie, uitrusten en gezelligheid, daarom is het ook helemaal niet erg als je kiest voor een zwembroek met een gezellige of grappige print. Zelfs stripfiguren doen het tegenwoordig goed op de badkleding. Ook de ruitjeszwembroek is weer helemaal terug in 2018. Op bovenkleding wordt het vaak gezien als niet zo sjiek, maar op de badkleding is het eigenlijk wel hip om het merk te laten zien. Het ligt er natuurlijk wel aan welk merk dit is. Mocht je toch kiezen voor een effen print, dan zijn felle kleuren altijd goed op het strand, maar een nieuwe populaire kleur is legergroen. Deze kleur kun je combineren met andere kleuren (groen) of gewoon lekker effen dragen. Zo zie je maar weer, er is weer genoeg keuze voor het strand.
De polo is tijdloos!
Dat de polo van een tijdloos kledingstuk is, mag geen verrassing zijn. Het kledingstuk werd in de jaren twintig ontworpen door René Lacoste en wordt nu, bijna 90 jaar later, nog steeds volop gedragen. Dat komt onder andere doordat Lacoste kleine aanpassingen durft te maken, waardoor de polo meegaat met zijn tijd. Het merk durft de wereldberoemde polo iedere keer weer in een nieuw jasje te steken en met succes. De polo is nog steeds razend populair.
Niet alleen Lacoste heeft polo’s
Inmiddels zijn er vele merken met veel verschillende polo collecties te vinden, dus niet alleen in bijvoorbeeld de vrijetijdscollectie of de sportcollectie. Daarnaast worden er vele soorten ontworpen voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Voor alleen al de mannen zijn er vier verschillende pasvormen, van wijd tot ultra slim fit, en er is dus een passend model voor ieder figuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten