'De vrouwen waren het ergst' - ISIS-vrouwen hielpen bij verkrachting

'De vrouwen waren het ergst' - ISIS-vrouwen hielpen bij verkrachting

Het kort geding tegen de Nederlandse Staat, aangespannen door ISIS-vrouwen die moeite hadden het kalifaat van ISIS te onderscheiden en nu terugkeer eisen, dient vandaag. Tegelijkertijd beweren Jezidi-vrouwen dat juist die ISIS-vrouwen het ergst waren en waarschuwen Nederland dus!

Het komt nu allemaal wel akelig dichtbij. Twee ISIS-vrouwen wisten met hun kinderen bij de Nederlandse ambassade in Ankara te komen en dreigen nu onze kant uit te komen. Een andere groep van 23 jihadistische vrouwen (met 56 kinderen) probeert nu terugkeer af te dwingen via een kort geding. Terwijl dit allemaal aan de gang is, doen de slachtoffers van deze vrouwen een boekje open over wat ze daar allemaal uitspookten.

De 21-jarige Jezidi genaamd Parween Alhinto, die vier maanden vast heeft gezeten door ISIS, zegt het volgende:

"De IS-vrouwen waren slechter dan de strijders, ze sloegen de gevangengenomen vrouwen en hielpen de strijders om ze te verkrachten."

Wie de juridische lijn van gedachtegang volgt kan er haast niet onderuit: vanwege mensenrechtenverdragen is de Nederlandse Staat verplicht om deze mensen terug te nemen. Dat zal vast heel gezellig worden wanneer die vrouwen vrijkomen en die kinderen van de radar zijn verdwenen... Dit is een typische situatie waarbij maar pijnlijk duidelijk wordt hoe we onszelf flink in de vingers hebben gesneden door dit soort verdragen te ondertekenen en met zo'n naïeve blik naar de wereld te kijken. Bij sommige partijen dringt het nog steeds niet door, zo meent (volgens een peiling van EenVandaag) 89 procent van de GroenLinks-achterban dat we ze terug moeten halen. Ik denk dat ze daar binnen de komende paar jaar wel op terug zullen komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties