'De vrouwen waren het ergst' - ISIS-vrouwen hielpen bij verkrachting

Geen categorienov 01 2019, 15:00
Het kort geding tegen de Nederlandse Staat, aangespannen door ISIS-vrouwen die moeite hadden het kalifaat van ISIS te onderscheiden en nu terugkeer eisen, dient vandaag. Tegelijkertijd beweren Jezidi-vrouwen dat juist die ISIS-vrouwen het ergst waren en waarschuwen Nederland dus!
Het komt nu allemaal wel akelig dichtbij. Twee ISIS-vrouwen wisten met hun kinderen bij de Nederlandse ambassade in Ankara te komen en dreigen nu onze kant uit te komen. Een andere groep van 23 jihadistische vrouwen (met 56 kinderen) probeert nu terugkeer af te dwingen via een kort geding. Terwijl dit allemaal aan de gang is, doen de slachtoffers van deze vrouwen een boekje open over wat ze daar allemaal uitspookten.
De 21-jarige Jezidi genaamd Parween Alhinto, die vier maanden vast heeft gezeten door ISIS, zegt het volgende:

"De IS-vrouwen waren slechter dan de strijders, ze sloegen de gevangengenomen vrouwen en hielpen de strijders om ze te verkrachten."

Wie de juridische lijn van gedachtegang volgt kan er haast niet onderuit: vanwege mensenrechtenverdragen is de Nederlandse Staat verplicht om deze mensen terug te nemen. Dat zal vast heel gezellig worden wanneer die vrouwen vrijkomen en die kinderen van de radar zijn verdwenen... Dit is een typische situatie waarbij maar pijnlijk duidelijk wordt hoe we onszelf flink in de vingers hebben gesneden door dit soort verdragen te ondertekenen en met zo'n naïeve blik naar de wereld te kijken. Bij sommige partijen dringt het nog steeds niet door, zo meent (volgens een peiling van EenVandaag) 89 procent van de GroenLinks-achterban dat we ze terug moeten halen. Ik denk dat ze daar binnen de komende paar jaar wel op terug zullen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten