De wereld op zijn kop: Mugabe wordt benoemd tot VN-ambassadeur

De wereld op zijn kop: Mugabe wordt benoemd tot VN-ambassadeur

Mensenrechtenorganisatie zijn woedend om de benoeming van Robert Mugabe als VN-ambassadeur met betrekking tot gezondheid. Een 'goodwill' ambassadeur van de World Health Organization (WHO).

Het is ook beschamend dat dit blijkbaar gewoon kan gebeuren. Er is geen argumentatie om dit goed te praten. Mugabe is president van Zimbabwe en wordt gezien als een dictator. Niemand begrijpt dan ook dat dit kan gebeuren. Dat het gaat om smerige dealtjes valt niet uit te sluiten. Een andere verklaring bestaat immers niet.

De waakhond van de VN, UN Watch, begrijpt er ook helemaal niets van:

De waakhond van de Verenigde Naties, UN Watch is ook kritisch over de nieuwe functie van Mugabe. "De regering van Robert Mugabe heeft voorvechters van mensenrechten vreselijk behandeld, democratische tegenstanders tegengewerkt."

De waakhond noemt het "walgelijk" dat de VN Mugabe een "supporter van goede gezondheid" noemt. Daarbij maakten ze ook duidelijk dat Mugabe dit jaar al drie keer richting Singapore is gegaan voor een medische behandeling in plaats van een behandeling in zijn eigen land.

Als er een reden aangewezen moet worden waarom mensen supranationale organisaties niet vertrouwen, is dit er een van. Saudi-Arabië als voorzitter van de mensenrechtentak van de VN is een ander voorbeeld. Dat valt ook niet te verdedigen. Laten we maar bevestigen dat het niet gaat om het hoger goed, maar om een politieke uitruil.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer