De werkelijke kosten van ziekenhuisbehandelingen

De werkelijke kosten van ziekenhuisbehandelingen

Wanneer je doorverwezen wordt naar een specialist, zie je achteraf vaak alleen de rekening van het eigen risico terug. Vrijwel niemand weet wat een ziekenhuisbehandeling precies kost. De kosten voor ziekenhuisbehandelingen lopen echter al snel op tot zo’n duizenden euro’s. Gelukkig hebben we daar de zorgverzekering voor.

Een bevalling kost meer dan € 2.300,-
Het begeleiden van een spontane bevalling kost in het ziekenhuis gemiddeld € 2.322,60. Schrik je hiervan? Dat is niet gek, want de meeste mensen weten niet dat een bevalling zo veel geld kost. Wanneer de bevalling om een medische noodzaak in het ziekenhuis plaats moet vinden, wordt deze vergoed vanuit de basisverzekering. Aanvullende verzekeringen vergoeden deze kosten ook wanneer er geen medische noodzaak is.

Kosten andere ziekenhuisbehandelingen
Natuurlijk is het niet alleen een bevalling die een paar duizend euro kost. De pijnbestrijding bij lage rugklachten kost bijvoorbeeld € 1.558,04 en een spataderoperatie € 1.369,23. Een enkelvoudige ingreep aan de huid bij een goedaardige tumor kost gemiddeld € 487,25. Dit zijn bedragen die de meeste mensen niet zomaar op hun rekening hebben staan. Het Nederlandse zorgstelsel is gelukkig zo ingericht dat het grootste deel van deze kosten vergoed kunnen worden. Valt de zorg onder de basisverzekering, dan betaal je alleen het eigen risico van € 385,- per jaar.

Voor wie geen behoefte heeft aan veel zorg
Heb jij vrijwel nooit zorg nodig die onder het eigen risico valt? Dan kun je ervoor kiezen om je wettelijke eigen risico van € 385,- vrijwillig te verhogen naar € 885,- per jaar. In ruil hiervoor geeft de zorgverzekeraar je korting op de premie van de basisverzekering. Zo ben je baas over je eigen zorgpremie.

De 30 meest voorkomende ziekenhuisbehandelingen variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro. Verbaas je jezelf over de prijzen? Bekijk dan ook eens het complete overzicht van de kosten van ziekenhuisbehandelingen. Gelukkig is ons Nederlandse zorgstelsel zo ingericht, dat de premies en het eigen risico dat we betalen, ervoor zorgen dat deze ziekenhuisbehandelingen vergoed worden. Wel zo fijn als je naar het ziekenhuis moet.

Deze informatie is vrijgegeven door UnitedConsumers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties