Delegeer-kampioen Rutte: breed besef dat EU corona-aanpak beter moet afstemmen

Delegeer-kampioen Rutte: breed besef dat EU corona-aanpak beter moet afstemmen

Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock

In Nederland komt men, op een paar maatregelen na, niet verder dan wat 'streng advies' en 'moet je zelf bepalen'. Coördinatie tussen overheden is er nauwelijks en de input van experts ziet men wel verschijnen in de media. Ik weet niet wat we precies aan het doen zijn, maar coördineren wil ik het niet noemen!

Maar op Europees niveau voelt Rutte er volgens mij wel wat voor. Patiënten op laten nemen in Duitse ziekenhuizen is Rutte wel bevallen. Dat moest ook wel, want in Nederland lieten we het virus (in het begin) gewoon de vrije loop. In feite hielpen de Duitsers ons toen dus uit de brand omdat we zelf faalden.

Dan is het niet zo gek dat Rutte ook wel wat ziet in die 'coördinatie' tussen EU-lidstaten. Dan hoef je namelijk geen drastische maatregelen te nemen (hartstikke handig, zo vlak voor de verkiezingen!) en lost iemand anders de rotzooi wel op. Laten we eerst in Nederland eens goed gaan coördineren voordat we het gaan hebben over wanneer een gebied nou 'oranje' of 'rood' is en hoe ieder land daar qua definities in verschilt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties