Deugkoning Leo Lucassen mengt zich in misdaadcijfer-debat: heeft 'sterk vermoeden' dat het om 'zeer specifieke, kleine minderheid van kansloze asielzoekers' gaat

Deugkoning Leo Lucassen mengt zich in misdaadcijfer-debat: heeft 'sterk vermoeden' dat het om 'zeer specifieke, kleine minderheid van kansloze asielzoekers' gaat

Leo Lucassen is de beroerdste niet als het gaat om het bagatelliseren van negatieve uitkomsten van onderzoekscijfers en -statistiek. In twijfel trekken is één ding, dan weerleg je de boel met onderbouwing. Maar niets meer dan 'een sterk vermoeden' uiten en het daarbij laten? Dát is gewoon oogkleppen op willen houden.

Het is allemaal te doen om het zogenaamde 'Harbers-lijstje'. Staatssecretaris Harbers kwam met een misdrijven-top-10 waarbij de verdachten asielzoekers zijn:

stat

Daar viel natuurlijk de 'overig - 1000' vrijwel direct op, want wat valt daar nou onder? Het ministerie van Justitie zei dat de politie de cijfers bij 'overige' aanleverde zonder nadere uitleg. De politie liet zich echter niet voor het karretje spannen en slingerde hun eigen cijfers, mét onderbouwing, zo op internet via de Telegraaf. Hier een deel van het lijstje:

Knipseloverig

Daar is (volledig terecht) nogal wat om te doen, dat relatief lichte misdrijven en zaken als moord, (kinder-)verkrachting en zware vormen van geweldpleging met elkaar worden vermengd tot 'overige'.

Wat echter nog het meest debiele is van deze hele kwestie, is dat zo'n grapjurk als Lucassen probeert te doen alsof 4600 incidenten, terwijl er zo'n 24.000 asielzoekers in Nederlandse opvangcentra zitten, om 'een zeer kleine en specifieke minderheid' gaat. Ik weet niet hoeveel van deze misdrijven hij van plan is te gaan koppelen aan dezelfde verdachte, maar ik wens hem veel succes.

Zelf had ik eerder een reactie van hem verwacht waar hij zich vast zou bijten in het feit dat het om verdachten, niet veroordeelden, gaat. Dat standaard "laten we eerst het onderzoek afwachten", de veroordeling in dit geval, "en niet overhaast tot conclusies komen."

Maar nee, gewoon direct stellen dat een superduper klein clubje mogelijk verantwoordelijk is en dan straks alsnog de 'sociaal-economische omstandigheden' en 'uitsluiting, discriminatie en xenofobie' als oorzaken noemen. Laat die vent een week lang de bus langs Ter Apel nemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties