Deurne; Politici, blijf bij uw leest!

Geen categoriemrt 31 2014, 9:00
Volgens CDA en D66 is het OM voorbarig. Men kwam wel heel snel met een oordeel, zegt men. Dom van CDA en D66! Politici moeten niet op de stoel van de rechter (of het OM) gaan zitten.
De overval in Deurne heeft de afgelopen dagen veel losgemaakt in Nederland. Logisch! Het is een zeer tragische zaak. Ook voor de juwelier en zijn vrouw. Vooral op social media waren veel mensen blij met de dood van de overvallers. Ik heb me daar aan geërgerd. Niet dat ik de juwelier en zijn vrouw veroordeel. In hun situatie had ik misschien wel precies hetzelfde gedaan. Neemt niet weg dat er twee mannen zijn die de overval niet meer kunnen na vertellen. Dat gun je niemand.
Het OM heeft besloten dat de handelswijze van het echtpaar lijkt op zelfverdediging. Dat is geen finaal oordeel. De komende dagen zal het onderzoek van politie en justitie ongetwijfeld verder gaan. Mocht blijken dat meneer en/of mevrouw onrechtmatig hebben gehandeld, en zich wel hebben schuldig gemaakt aan doodslag, kan er alsnog worden overgegaan tot een arrestatie.
Slachtoffers
Ik vind deze houding van het OM heel goed! Ik was bang dat deze twee juweliers zouden worden behandeld als criminelen. Dat leek me, op basis van de informatie die ik heb, onterecht. Zij zijn slachtoffer van een overval. Ik ben blij dat het OM tot dezelfde conclusie is gekomen met meer informatie. In de samenleving heb je dan allicht toch stemmen die roepen dat het OM veel te snel conclusies trekt.
Ook het CDA en D66 vinden dat het OM best wat rustiger aan had kunnen doen! Dat vind ik werkelijk waar bizar. Ten eerste hebben zij evenveel informatie als de burger. Zij weten helemaal niet wat het OM weet. Daarnaast vind ik dat politici en partijen zich uit principe niet moeten bemoeien met individuele zaken rondom politie en justitie. Zij mogen in hoofdlijnen (algemene) wetten maken, maar de uitvoering ligt bij de rechterlijke macht, niet bij de wetgevende.
Volkert van der G.
Politici gaan maar al te vaak op de stoel van de rechter zitten. Na de inmiddels bekende uitspraken van Wilders, waren er zelfs politici die zeiden dat dit viel onder haatzaaien. Ze mogen alles van die uitspraken vinden, maar zullen we de beoordeling of het wel of niet haatzaaiende teksten waren gewoon aan de rechter overlaten? Net als dat het CDA en D66 zich niet moeten bemoeien met de zaak Deurne. Zeker een partij als D66 moet beter weten! Toen Volkert van der Graaf met proefverlof ging, deden de Democraten ook niet moeilijk, 'de wet is nu eenmaal zo.' Nu piepen ze echter wel. Ongelofelijk.
Ik heb niet altijd evenveel vertrouwen in het OM in Nederland. De persconferentie over de schietpartij in Deurne vond ik echter een verademing. Daarmee beken ik net als het CDA en net als D66 kleur. Ik weet het. Maar ik ben geen politicus.
Politici, blijf bij uw leest!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten