Deze actrice plaatste een Arabische tekst op Instagram, maar er staat niet wat zij denkt dat er staat

Deze actrice plaatste een Arabische tekst op Instagram, maar er staat niet wat zij denkt dat er staat

Oeps...

We kennen ze allemaal wel: de blunders van mensen die bijvoorbeeld tatoeages op hun arm of rug laten zetten in een andere taal. Ze hebben vaak geen idee wat er écht staat, en dan kan het zomaar gebeuren dat de vertaling niet helemaal klopt. Zoiets gebeurde ook toen de Amerikaanse actrice Lindsay Lohan een foto op Instagram zette met de tekst 'You're beautiful', en daarboven de Arabische vertaling ervan. Althans, dat dacht ze. Dit zette ze op haar Instagram:

instagram

"You're beautiful"? Nope. In het Arabisch staat er iets heel anders. Er staat: "Je bent een ezel". Lohan haalde de foto snel weg toen haar fans ontdekten dat ze ezels werden genoemd, maar het was al te laat. Het halve internet heeft de foto inmiddels gezien en weet nu: Lohan heeft zelfs niet een klein beetje verstand van Arabisch. Oeps.

Lohan is niet de enige die blundert met teksten in andere talen. Bekijk deze foto van mislukte tatoeages maar eens:

tattoo1

En deze:

tattoo2

Het lijkt me eigenlijk vrij simpel: als je het Chinees, Arabisch of welke andere taal dan ook niet machtig bent, ga er dan ook geen tatoeage van op je rug of arm zetten. En plaats ook geen foto's van Arabische teksten op Instagram als je geen Arabisch kan lezen. Waarschijnlijk heeft Lohan haar lesje nu wel geleerd...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer